Prima pagină · București · The Epoch Times Romania: Primăria Capitalei misterioasă: proiect de bloc cu patru etaje lângă Ateneu ţinut departe de ochii publicului

English Articles

 • Romanian Ministry of Foreign Affairs: Ukraine must maintain the level of protection for the rights of national minorities in order to remain anchored to its European track (English)
 • Commissioner: Harassment of Romanian-language schools in Transnistria goes against right to education (English)
 • Anil Polat: Why Is The Internet In Romania So Damn Fast? (English)
 •   Read all English Articles

  Comentarii

  Articole noi

 • Reforma administrației publice, mai mult decât „listele de partid”– episodul III (performanța funcționarilor poate crește) (Politica)
 • Cătălin Cornea: Iohannis, Pollit și Bouckaert despre reformă și reformită (Educatie)
 • Condei.ro: Tinerii în politică? (Politica)
 • Alexandru Croitoru: Borc, pâra și whistle blowing (Economie)
 • Criterii pentru „noua clasa politică” (Politica)
 • Pădurea, între beneficiile și capriciile democrației (Mediu)
 • Problema lui Dragnea: funcționarii și procurorii (Covasna)
 • Condei.ro: Incă o escadrilă de avioane F-16 ?! (Harghita)
 • Logica ministrului delegat (Mureș)
 • Cătălin Cornea: Să ne ferim de reformatori! (București)
 • Condei.ro: La ce ne trebuie nouă arme?! (Politica)
 • Va putea Rusia să creeze ieșire la Marea Neagră pentru Transnistria? (Sora BASARABIA)
 • Condei.ro: România se află pe locul 26 în lume la producția auto (Mediu)
 • Condei.ro: Ingrediente de stat (Politica)
 • Democrația rusească: de la „Transnistria” la „Ucraina liberă” (de est) (Bugeac)
 • Forțele separatiste transnistrene urmăresc să își construiască propria flotă militară aeriană (Sora BASARABIA)
 • Bloomberg.com: Moldova's Leanca Didn't Expect Putin's Crimea Push (Video)
 • Romanian Ministry of Foreign Affairs: Ukraine must maintain the level of protection for the rights of national minorities in order to remain anchored to its European track (English)
 • Fără sprijinul Bulgariei, copii românilor din Timocul bulgăresc învaţă Limba Română (Romanii din Bulgaria)
 • măgarul Kelemen Hunor (dupa cum l-a numit CTP) asteapta capitularea PNL din guvern pentru a întra la guvernare... (Harghita)
 • CTP în Gandul.info despre marțafoiul, anacoluticul și clismaticul verbal sorin oprescu (București)
 • Commissioner: Harassment of Romanian-language schools in Transnistria goes against right to education (English)
 • Dacă cineva spune ca un primar se poate suspenda din funcție ca să fie ministru înseamnă că nu cunoaște legea... (Politica)
 • Semn distinctiv pe produsele tradiţionale româneşti (Agricultură)
 • Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal poate vorbi și în Limba Română (Video)
 • Campionatul de Turism Sportiv "Stafeta Munților" 2014 (Mediu)
 • TVR: „Delfinul", singurul submarin militar al României, va fi retrimis în misiune în Marea Neagră (Infrastructura)
 • The Epoch Times Romania: Primăria Capitalei misterioasă: proiect de bloc cu patru etaje lângă Ateneu ţinut departe de ochii publicului (București)
 • Arhitectii bucureșteni se pronunță împotriva proiectului de mutilare a restaurantului Cina și zonei Ateneului Roman. Video Digi 24. (Video)
 • Primaria Capitalei tine la secret cum va arata blocul de patru etaje care se construieste langa Ateneul Roman (București)
 • The Epoch Times Romania: Primăria Capitalei misterioasă: proiect de bloc cu patru etaje lângă Ateneu ţinut departe de ochii publicului  re Nu demult, la inaugurarea primului tronson al şoselei Buzeşti-Berzei-Uranus, pentru a cărui construcţie Primăria a dărâmat Hala Matache, monument istoric, precum şi alte clădiri cu acelaşi statut, primarul Oprescu declara că vrea să oprească în weekenduri traficul auto pe Calea Victoriei, pentru a transforma artera într-o promenadă care să reînvie "spiritul de Micul Paris."

  Circulaţia auto nu s-a oprit, însă Micul Paris este pe cale de a se "îmbogăţi" cu un "edificiu" nou despre a cărui aspect primăria nu vrea să spună mai nimic. După toate evidenţele, pe Calea Victoriei, lângă restaurantul Cina şi la câţiva paşi de splendida clădire a Ateneului Român se va construi, cu binecuvântarea primăriei, un "splendid" bloc de sticlă cu patru etaje, cu un aspect pe care edilii capitalei îl ţin secret.

  Primăria Capitalei face un mister din modul în care va arăta noul bloc de lângă Ateneu. În cadrul şedinţei de dezbatere publică organizată vineri pentru ca cetăţenii să îşi poată spune părerea asupra acestui proiect nu s-a prezentat nici o simulare a acestei clădiri, deşi acest lucru a fost cerut insistent şi de reprezentanţii ONG-urilor aflaţi în sală şi de către reprezentanţii presei.

  Mai mult, arhitectul - şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, l-a împiedicat pe reporterul hotnews.ro să fotografieze planşele existente în sală, care prezentau cum va arăta imobilul - un bloc de sticlă- pe motiv că aceste imagini nu sunt cele reale, deşi ele se aflau în dosarul municipalităţii pentru aprobarea clădirii, informează Hotnews.

  De la începutul dezbaterii publice, ONG-istii prezenţi în sală au cerut municipalităţii să prezinte simulări ale construcţiei. Reprezentanţii primăriei au declarat însă că nu au astfel de simulări iar arhitecta care a făcut proiectul, Michaela Gafar, a spus că nu a venit pregătită să facă o astfel prezentare.

  După îndelungi insistenţe, reprezentanţii primăriei au prezentat un dosar al direcţiei de Urbanism din Primăria Capitalei, respectiv dosarul aferent documentaţiei pentru aprobarea proiectului, în care se aflau câteva planşe cu simulări ale clădirii. Planşele înfăţişau o clădire de sticlă pe terenul de lângă clădirea Cina. Arhitectul şef al Capitalei nu e permis fotografierea planşelor pe motiv că nu sunt cele bune. "Acesta este proiectul avizat la Cultură. Acum arată altfel." a declarat Pătraşcu.

  Cum cei prezenţi în sală au insistat să afle ce înseamnă ALTFEL în viziunea edililor din Bucureşti, proiectanţii au scos în cele din urmă câteva planşe cu viitorul "edificiu", pe care le-au afişat pe un perete. Desigur, reprezentanţii municipalităţii au spus că nici aceste planşe nu sunt bune întrucât ele nu sunt parte din dosarul depus pentru aprobarea proiectului la Primăria Capitalei.

  Care sunt planşele bune şi cum va arăta finalmente clădirea rămâne un mister, însă reprezentantul investitorilor i-a asigurat pe cei prezenţi la şedinţă că "edificiul" va fi foarte, foarte, frumos:

  "Noi lucrăm pe proiectul Cina de mai mult de un an. Proiectul Cina o să fie cel mai frumos din România. O să fie mai frumos ca în Germania. Doar la Paris se face aşa ceva. Am primit nişte vizitatori de la Paris şi ne-au spus că e foarte frumos. Respectă zona, Ateneul, tot. Nu înţeleg cum poate să vină să spune cineva că e urât. Proiectul asta este parte din Old Bucharest. Nu e numai bani. Asta nu este un proiect să te îmbogăţeşti. Proiectul asta o să ridice toată zona", a declarat acesta, deşi fotografiile, care desigur, nu erau bune, înfăţişau o clădire oarecum futuristă cu aspect cel mult... banal.

  Întrebat dacă este mulţumit de aspectul clădirii, arhitectul şef al Capitalei a declarat: "După părerea mea se integrează perfect în sit-ul respectiv".

  Reamintim că în urmă cu o săptămână, la o şedinţă similară a primăriei s-a dezbătut construcţia unui bloc de 45 de metri într-o altă zonă frumoasă a capitalei, intersecţia Dorobanţi cu Mihai Eminescu. Nici despre aspectul acelui turn nu se ştia mai nimic, decât că depăşeşte cu mult regimul de înălţime a celorlalte clădiri din zonă şi că va fi, conform investitorului "foarte, foarte frumos". Despre turnul cu pricina, a cărui construcţie a fost considerată ilegală de cei aflaţi la dezbateri, se spune că va fi cazino.

  Revenind la blocul de lângă Cina şi Ateneu, nemulţumirile reprezentanţilor societăţii civile, care au reclamat faptul că edificiul "cum nu a văzut Parisul" se va ridica pe un spaţiu verde protejat şi că investitorului i s-a permis să ridice o clădire mai înaltă cu 8 metri decât Ateneul au fost considerate exagerări răuvoitoare de către reprezentanţii PMB.

  "Intenţiile d-voastră nu sunt de a salva Bucureştiul, ci sunt de altă natură. Nu este adevărat ce spuneţi", l-a acuzat arhitectul şef al Capitalei pe preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, care a reclamat faptul că pentru realizarea clădirii primăria propune "defrişarea ilegală a unui spaţiu verde prevăzut ca atare în planul urbanistic al zonei protejate."

  "Acest Plan Urbanistic de Detaliu este ilegal. Eu nu înţeleg de ce venim la o dezbatere publică unde primăria nu se asigură că se respectă legea", a acuzat preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan.

  Dezbaterile s-au sfârşit fără să se fi rezolvat ceva. Unul dintre experţii în urbanism ai primăriei, Victor Manea, a explicat că în actualul stadiu cetăţenii nu îşi pot da cu părerea despre cum arată clădirea, ci doar despre avizele date pentru aprobarea imobilului şi proiectul de hotărâre. Dacă doreau să influenţeze aspectul clădirii, trebuiau să o fi făcut deja. Desigur, faptul in documentele afişate pe site-ul P.M.B. nu a apărut nici o imagine relevantă a viitoarei clădiri, astfel încât cetăţenii să îşi poată exprima părerea, a fost considerat irelevant.

  Nu se ştie cum arată clădirea însă ea va fi un punct de atracţie turistică, au concluzionat într-o notă optimistă două dintre persoanele care au asistat la dezbaterile PMB, mai informează hotnews.

  de Loredana Diacu Sursa: http://epochtimes-romania.com/news/primaria-capitalei-misterioasa-proiect-de-bloc-cu-patru-etaje-langa-ateneu-tinut-departe-de-ochii-publicului---210734

  SHARE OR BOOKMARK THIS POST:
  facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  19.01.2014. 09:48

  Comments

  Arhitect 08.02.2014. 13:37

  Oricum ar arata un bloc nou , pe amplasamentul acela si cu dimensiunile acelea nu poate fi altceva decat o crima de neiertat!

  Corneliu 08.02.2014. 13:31

  Nu e necesar in prima etapa sa stii cum va arata exact cladirea, ci doar ce volul va avea. Ori, pe acest amplasament, este imoral sa se construiasca un ploc mai mare decat palatul regal si care inevitabil va avea un aspect contemporan. O astfel de cladire ar obtura vederea cladirilor istorice si ar fi in totala contradictie cu ele. Daca Patrascu spune ca asa s-ar face la Paris, ei bine, minte! Ia sa incerce cineva sa construiasca indiferent ce langa Palatul Elysee sau langa Luvru, sa vedem! Toti strainii care vin in oras vor sa vada centrul istoric. Iar centrul istoric e chiar acesta, cu palatul regal, Ateneul, casa Aman, Cina, fundatiile regale. Dar a fost botezat " centrul vechi" o zona de dughene ruinate, printre care deja se construiesc case cu aspect nou,asa ca va deveni clar pentru oricine ca nu am avut o istorie si ne-am nascut ieri!
  Vedeti aici cum ar arata volumetria oribilitatii proiectate
  http://nazone.ro/2014/01/blocuri-noi-langa-ateneu.html

  Comentează

  * = câmp obligatoriu

  :

  :

  :  Legături


  RGN Press

  tolerance.ro

  frunze.ro

  condei.ro

  catalincornea.ro

  dan tanasa

  atdr.ro

  stiribucuresti.blogspot.com

  pro-unire.blogspot.com

  bugeacul-romanesc.blogspot.com

  harghitaturism.blogspot.com

  covasnaturism.blogspot.com

  harghitanews.blogspot.com

  stiricovasna.blogspot.com
  miculdictator.blogspot.com

  infotineret.ro

  Casa Danielescu

  Festival Enescu
  publicatia cuvintenoi.ro
  Forumul International al Jurnalistilor Romani

  Fundatia Scrisul Romanesc
  Protopopiatul Dacia Ripensis
  Centrul de Studii pentru Resurse Romanesti
  Valea Timocului
  Comunitatea romanilor din Serbia

  romanii-din-bulgaria

  www.romedia.gr

  Publicatia Arcasul din Cernauti

  Radio Ucraina Internaţional

  Cernauti

  Bucovina de Nord

  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa

  Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Micherechi

  www.foaia.hu

  evaiova.blogspot.com

  Stiri romanesti din Ungaria

  Basarabia Pamant Romanesc

  Desteapta-te Romane!

  Romani pentru romani
  Romani pentru romani

  Parohia Aita Mare

  Manastirea Sf. Ioan

  www.noiromanii.ro

  informatia harghitei

  Cuvantul Liber

  Condeiul Ardelean

  martiri romani

  forum harghita covasna mures
  www.saff.ro

  Metroul Greu

  Casa Danielescu-Cazare Tg JiuCasa Danielescu-Cazare Tg Jiu
  Romanii de langa noi blogspot Romanii de langa noi blogspot
  www.Catedrale.Cerc.Ro www.Catedrale.Cerc.Ro
  ZiuaNationala.RO ZiuaNationala.RO
  MiculDictator.blogspot
  Dincolo de Tisa Dincolo de Tisa
  www.Cernauti.ro www.Cernauti.ro
  BucovinaDeNord.RO BucovinaDeNord.RO
  www.Bucovina.net www.Bucovina.net
  www.Bukovina.ro www.Bukovina.ro
  Bucovina Forestiera Bucovina Forestiera
  Ziarul românesc Concordia Ziarul românesc Concordia
  Ziarul românesc Arcașul Ziarul românesc Arcașul
  Blog românesc în Cernăuți Blog românesc în Cernăuți
  Blogul românilor din Cernăuți Blogul românilor din Cernăuți
  Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei Clubul Românilor Maramureseni din Dreapta Tisei
  Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Cernăuţi Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Cernăuţi
  Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti
  Satul românesc Boian din regiunea Cernăuți Satul Boian, Cernăuți
  România Carnavalului România Carnavalului
  Gică Manole - istoric şi eseist Gică Manole - istoric şi eseist
  Alexandrina Cernov Alexandrina Cernov
   Constantin Chirilă Constantin Chirilă
  Cahuleanu Cahuleanu
  Utkonosovka/Erdek-Burnu, sat românesc regiunea Odesa Utkonosovka/Erdek-Burnu, sat românesc regiunea Odesa
  ocietatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, Cernăuţi Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, Cernăuţi
  Romanii din jurul Romaniei Romanii din jurul Romaniei
  Mitropolia Basarabiei Mitropolia Basarabiei
  Ghimpu.wordpress.com Ghimpu.wordpress.com
  RomaniiDinKazahstan RomaniiDinKazahstan
  Cele doua Tribalii Cele doua Tribalii
  ValeaTimocului.RO ValeaTimocului.RO
  www.Libertatea.rs www.Libertatea.rs
  Institutul de Cultura al Romnilor din Voivodina Institutul de Cultura al Romnilor din Voivodina
  Astra Romana blog Astra Romana blog
  Banatul Sarbesc blog Banatul Sarbesc blog
  Portal Banat Portal Banat
  Enciclopedia Banatului Enciclopedia Banatului
  Romanii din Serbia Romanii din Serbia
  www.radio-resita.ro www.radio-resita.ro
  Fundatia Scrisul Romanesc Fundatia Scrisul Romanesc
  Stiri din Bucuresti Stiri din Bucuresti
  Romanii din Ungaria Romanii din Ungaria
  Stiri romanesti in Ungaria Stiri romanesti in Ungaria
  Micherechi, Hu, sat românesc Micherechi, Hu, sat românesc
  Foaia Romaneasca Foaia Romaneasca
  Site fosta Asociatie a Studentilor Romani din Ungaria Site fosta Asociatie a Studentilor Romani din Ungaria
  Asociatia Interculturala de Tineret Romano-Maghiara Asociatia Interculturala de Tineret Romano-Maghiara
  Martiri Romani Martiri Romani
  Casa de copii Sfantul Iosif Casa de copii Sfantul Iosif
  CovasnaTurism.blogspot CovasnaTurism.blogspot
  HarghitaTurism.blogspot HarghitaTurism.blogspot
  www.PrintPoster.ro www.PrintPoster.ro
  www.Intorsura.Ro www.Intorsura.Ro
  www.Turismmontan.3x.ro www.Turismmontan.3x.ro
  StiriCovasna.blogspot.com StiriCovasna.blogspot.com
  HarghitaNews.blogspot.com HarghitaNews.blogspot.com
  Casa de copii Casa de copii "Sf.Iosif" Odorheiu Secuiesc
  EternulMaramures.RO EternulMaramures.RO
  FoaieNationala.RO FoaieNationala.RO
  Dacia-România Dacia-România
  Enciclopedia Dacică Enciclopedia Dacică
  www.Dacia.org www.Dacia.org
  www.pelasgia.org www.pelasgia.org
  ZiarulLumina.RO ZiarulLumina.RO
  Sport in Gorj .ro
  www.EastBike.Ro
  ABIT ABIT
  Free & demo software
  El Pais El Pais
  El Mundo El Mundo
  Le Monde Le Monde
  Liberation Liberation
  Le Figaro Le Figaro
  La Tribune La Tribune
  Veritasaga Veritasaga.ro
  ProARME ProARME.ro

 • Radio Vocea BASARABIEI
 • The Sun click here !
 • The Guardian click here !
 • TV-Links click here !
 • Reuters click here !
 • Live On-lineTV click here !
 • Liberation click here !