Prima pagină · Politica

English Articles

 • Romanian Ministry of Foreign Affairs: Ukraine must maintain the level of protection for the rights of national minorities in order to remain anchored to its European track (English)
 • Commissioner: Harassment of Romanian-language schools in Transnistria goes against right to education (English)
 • Anil Polat: Why Is The Internet In Romania So Damn Fast? (English)
 •   Read all English Articles

  Comentarii

  Articole noi

 • Reforma administrației publice, mai mult decât „listele de partid”– episodul III (performanța funcționarilor poate crește) (Politica)
 • Cătălin Cornea: Iohannis, Pollit și Bouckaert despre reformă și reformită (Educatie)
 • Condei.ro: Tinerii în politică? (Politica)
 • Alexandru Croitoru: Borc, pâra și whistle blowing (Economie)
 • Criterii pentru „noua clasa politică” (Politica)
 • Pădurea, între beneficiile și capriciile democrației (Mediu)
 • Problema lui Dragnea: funcționarii și procurorii (Covasna)
 • Condei.ro: Incă o escadrilă de avioane F-16 ?! (Harghita)
 • Logica ministrului delegat (Mureș)
 • Cătălin Cornea: Să ne ferim de reformatori! (București)
 • Condei.ro: La ce ne trebuie nouă arme?! (Politica)
 • Va putea Rusia să creeze ieșire la Marea Neagră pentru Transnistria? (Sora BASARABIA)
 • Condei.ro: România se află pe locul 26 în lume la producția auto (Mediu)
 • Condei.ro: Ingrediente de stat (Politica)
 • Democrația rusească: de la „Transnistria” la „Ucraina liberă” (de est) (Bugeac)
 • Forțele separatiste transnistrene urmăresc să își construiască propria flotă militară aeriană (Sora BASARABIA)
 • Bloomberg.com: Moldova's Leanca Didn't Expect Putin's Crimea Push (Video)
 • Romanian Ministry of Foreign Affairs: Ukraine must maintain the level of protection for the rights of national minorities in order to remain anchored to its European track (English)
 • Fără sprijinul Bulgariei, copii românilor din Timocul bulgăresc învaţă Limba Română (Romanii din Bulgaria)
 • măgarul Kelemen Hunor (dupa cum l-a numit CTP) asteapta capitularea PNL din guvern pentru a întra la guvernare... (Harghita)
 • CTP în Gandul.info despre marțafoiul, anacoluticul și clismaticul verbal sorin oprescu (București)
 • Commissioner: Harassment of Romanian-language schools in Transnistria goes against right to education (English)
 • Dacă cineva spune ca un primar se poate suspenda din funcție ca să fie ministru înseamnă că nu cunoaște legea... (Politica)
 • Semn distinctiv pe produsele tradiţionale româneşti (Agricultură)
 • Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal poate vorbi și în Limba Română (Video)
 • Campionatul de Turism Sportiv "Stafeta Munților" 2014 (Mediu)
 • TVR: „Delfinul", singurul submarin militar al României, va fi retrimis în misiune în Marea Neagră (Infrastructura)
 • The Epoch Times Romania: Primăria Capitalei misterioasă: proiect de bloc cu patru etaje lângă Ateneu ţinut departe de ochii publicului (București)
 • Arhitectii bucureșteni se pronunță împotriva proiectului de mutilare a restaurantului Cina și zonei Ateneului Roman. Video Digi 24. (Video)
 • Primaria Capitalei tine la secret cum va arata blocul de patru etaje care se construieste langa Ateneul Roman (București)
 • Reforma administrației publice, mai mult decât „listele de partid”– episodul III (performanța funcționarilor poate crește)

  re Da, performanța funcționarilor publici poate crește!

  Subiectul pe care vi-l propun azi vizează performanța funcționarilor publici, mai concret, elementul cel mai semnificativ al acesteia, calitatea oamenilor care intră în sistem.

  În instituțiile publice, dacă ai recrutat oameni nepotriviți este greu să îi aduci la un nivel înalt de performanţă (spre deosebire de mediul privat unde poți în proporţie mai mare să îmbunătățești calitatea oamenilor slabi din interior). Aşa că, cel mai bine este să fii foarte atent în procesul de recrutare şi selecţie şi să aduci oameni potriviţi.

   Continuare    Comentarii (0)   09.01.2016. 15:38

  Condei.ro: Tinerii în politică?

  re Observ în multe zări îndemnul ca tinerii să facă politică…

  Da, dar…

  În opoziție cu îndemnul ca tinerii să facă politică eu spun:

  1. tinerii, cei foarte tineri e bine să nu facă politică. Cât timp sunt tineri trebuie să aibă capacitatea de a discerne, de a analiza echilibrat, de a nu se ridica pe baricade partizane… Dacă intră totuși în politică, să rămână echidistanți și să învețe doar, să lase pe alții mai experimentați și cu mai multe motive (funcții) să se urce pe baricade. Ei au nevoia sa înțeleagă și să observe și răul din partidul în care s-au înscris, căci vor găsi și mult rău, oriunde s-ar înscrie…

   Continuare    Comentarii (0)   25.12.2015. 09:04

  Criterii pentru „noua clasa politică”

  re De când au început protestele se vorbește constant despre reformarea clasei politice, a administrației publice, despre eliminarea corupției, despre oameni politici care să ducă țara înainte. Multe sunt solicitările, dar a ne imagina că de mâine vom avea altceva mult mai bun în locul actualei „clase politice” este o utopie.

  Se poate face totuși ceva, se pot agrea de către partidele importante, adică cele care o să conteze și de aici mai departe, unele criterii de selectare a tuturor celor care urmează să ocupe demnități publice, de la cele mai mici, alese la nivel local, până la cele mai înalte, numite sau alese.

  Ca să nu o lungim, vă propun o serie de criterii pe 2 domenii importante, criterii pe care dacă le vor asuma partidele și își vor „curăța” listele, vom face un uriaș pas înainte. Asumarea poate să fie publică și individuală a fiecărui partid sau poate fi un pact național… oricum, trebuie să fie o asumare publică.

  Multe lucruri dorite de noi toți, de stradă, de societate în general sunt lucruri nerealizabile așa că voi încerca să rămân pe tărâmul realismului și să propun criterii cât mai specifice, realiste și abordabile pentru forțele politice, chiar dacă este aproape sigur că mare parte din ele nu vor fi preluate, din motivele cunoscute…

   Continuare    Comentarii (0)   25.12.2015. 08:40

  Condei.ro: La ce ne trebuie nouă arme?!

  re Vă mai amintiți de pragmaticii anilor 2008-2012 care spuneau că la ce ne trebuie nouă arme, la ce ne trebuie avioane și tancuri că nu ne atacă nimeni? În vremuri de boom economic, cine să ne atace? Iar în vremurile de criză financiară mondială, când toți vorbeau că un nou război mare nu este exclus, nu se mai găseau bani… În orice situație am fi, noi nu suntem pregătiți să investim în armament, nici măcar minimal.

   Continuare    Comentarii (0)   22.04.2014. 22:34

  Condei.ro: Ingrediente de stat

  re Despre stat, ca formă de organizare socială, se poate discuta oricând, din perspectivă filozofică, istorică, geopolitică şamd. Despre stat se poate discuta şi în România, şi în Ucraina, şi în Tanzania, spre exemplu. Evident, contextul specific fiecărui stat face ca abordarea să fie diferită. Rețeta dreptului international include ca ingrediente

   Continuare    Comentarii (0)   26.03.2014. 00:23

  Dacă cineva spune ca un primar se poate suspenda din funcție ca să fie ministru înseamnă că nu cunoaște legea...

  re Dacă cineva spune ca un primar se poate suspenda din funcție ca să fie ministru înseamnă că nu cunoaște legea...

  Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei:
  „SECŢIUNEA 3: Incompatibilităţi privind funcţia de membru al Guvernului şi alte funcţii publice de autoritate din administraţia publică centrală şi locală
  Art. 84
  (1)Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu: a)orice altă funcţie publică de autoritate, cu excepţia celei de deputat sau de senator ori a altor situaţii prevăzute de Constituţie ;
  (…)

  (4)Membrii Guvernului, secretarii de stat, subsecretarii de stat şi persoanele care îndeplinesc funcţii asimilate

   Continuare    Comentarii (0)   07.02.2014. 18:24

  Preşedintele apolitic al României participă la Summitul Partidului Popular European… deplasarea este plătită din bugetul personal al familiei prezidențiale :)

  re Ne interesează faptul că șefii de stat și de guverne din UE care participă la Consiliului European de iarnă se folosesc de banii publici pentru a face și o întâlnire politică a Partidului Popular European? Ne interesează pentru că ne arată cât de principiali sunt și cât de mult bun simț au liderii europeni… nu au!

   Continuare    Comentarii (0)   19.12.2013. 21:21

  Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, dezinformează opinia publică: „funcționarul public (…) are contract de muncă”. Fals! Nu are, funcționarul public în sens restrâns (L 188/1999) este numit prin act administrativ…

  re În încercarea de a justifica susținerea UDMR pentru modificarea art. 145 (1) CP, vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo declară potrivit Mediafax că „e la mintea cocoşului, nu vă supăraţi: (parlamentarul, n.r.) n-are contract de muncă, n-are această răspundere, cum are un funcţionar public (…)” ...

  Acest domn dezinformează cu bună știință … sau poate că nu știe și a fost degeaba ministru…

  Funcționarul public în sensul restrâns la care se referă domnia sa (conform Legii 188/1999 privind statutul funcționarului public – a funcționarului public de profesie, mai exact) NU are contract de muncă.... este numit prin ACT ADMINISTRATIV, nu are relație contractuală, ci relație de serviciu, nu își poate negocia contractul etc., este numit prin decizie / ordin (act administrativ) în baza legii și în urma concursului….

  Alexandru Croitoru

     Comentarii (0)   18.12.2013. 22:41

  Modificarea art. 147 (1) CP sau ce înseamnă să fii funcţionar în slujba publicului?!

  re Prin utilizarea unei logici strâmbe și a unora din textele de lege (cele avantajoase) s-a încercat să se acrediteze ideea cum că demnitarii nu sunt funcționari publici… nimic mai FALS!

  Să luminăm puțin lucrurile plecând de la o logică simplă și construind o clasificare de bun simț a funcțiilor publice (clasificare care utilizează și diversele texte de lege incidente, deși ele sunt în unele cazuri necorelate unele cu altele).

  Așadar, cu ce se ocupă angajații instituțiilor

   Continuare    Comentarii (0)   15.12.2013. 22:40

  Superimunitatea, prostia, justiția și bunul simț

  re Cunoașteți cu toții povestea cu votul modificărilor la Codul Penal, intervenția energică a ambasadelor, intervenția unor instituții de drept din țară și beneficiile politice pe care le trage TB… nu le mai repet.
  Fac însă câteva precizări:

  - cât de slab pregătit trebuie să fii și cât de puțin patriot trebuie să fii ca să nu îți dai seama că orice slăbire a controlului instituțiilor de drept asupra oamenilor care dețin puterea publică (pe diverse paliere) înseamnă un regres pentru România?

   Continuare    Comentarii (0)   13.12.2013. 23:51

  Video: Interviu cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

  Nicolae Timofti: și Ucraina și Rusia înțeleg că România și Republica Moldova sunt două state românești.

     Comentarii (0)   10.12.2013. 08:45

  RealitateaTV: Reporterii Realităţii: "ŞOIMUL" ROMÂNESC, în PICAJ

  Un proiect care a costat peste un miliard de lei în perioada comunismului şi care a implicat aproape 30.000 de mii de persoane din industria de apărare. Un produs de concepţie 100% românească, lăudat de toată lumea, inclusiv de străini... Un produs ieftin şi fiabil, pe care se poate face şi şcoală sau antrenament şi care poate fi folosit, în caz de necesitate, pentru apărarea României. 99 Şoim, căci despre el e vorba, este cel mai de succes produs al cercetării şi industriei din domeniul aeronautic autohton. Dar, paradoxal, el riscă să ajungă istorie.


  Proasta corelare între politica industrială şi cea investiţională a statului român combinată cu un marketing submediocru al aceluiaşi stat sunt doar câteva dintre cauzele pentru care IAR 99 ŞOIM se află în acest moment în picaj. Cu toate că perspective există.

   Continuare    Comentarii (0)   07.12.2013. 23:12

  O româncă a fost aleasă consilier municipal în Montreal

  Membră a partidului Projet Montreal, Magda Popeanu a obţinut 1.953 de voturi (respectiv 30,86 la sută)

   Continuare    Comentarii (0)   08.11.2013. 00:13

  Jurnalistul Dan Tănasă acuză pe Cristian Pârvulescu de faptul că reprezintă șovinismul maghiar în România

  re Jurnalistul Dan Tănasă acuză pe Cristian Pârvulescu că reprezintă șovinismul maghiar în România.
  Tolerance.ro vă prezintă mai jos poziția lui Dan Tănasă față de pozițiile filomaghiare exprimate în timp de Cristian Pârvulescu.

  VUVUZEAUA Cristian Pârvulescu de acord ca limba MAGHIARĂ să devină oficială în justiția din România

   Continuare    Comentarii (0)   07.11.2013. 20:30

  PNL propune pe Mihalea Baston Ciobanu ca vicepreşedinte ICR Viena deși ea nu ştie nici o boabă de germană...

  Mihalea Baston Ciobanu vrea sa fie vicepresedinte la Institutul Cultural Roman, filiala de la Viena. Intrebata in limba germana ce isi propune in fruntea ICR, candidata a dovedit ca nu stie nici o boaba de germana.

     Comentarii (0)   06.11.2013. 20:24

  Hongrie : hommage à Miklos Horthy, fasciste et antisémite

  re Dimanche 3 novembre, un milliers de hongrois ont manifesté contre un buste de Miklos Horthy, dévoilé dans une église protestante de Budapest.

  La cérémonie était organisée sur l'initiative du parti d'extrême droite Jobbik à l'occasion du 75e anniversaire d'un accord conclu avec l'Allemagne nazie qui avait notamment pour effet de rendre à la Hongrie la Transylvanie, territoire attribué à la Roumanie par le traité de Trianon de 1920. Le pasteur Lorant Hegedus et sa femme y ont assisté.

   Continuare    Comentarii (0)   05.11.2013. 19:38

  Jean-Pierre Guilleret, un primar din Franţa în greva foamei pentru ca un medic român să poată profesa în localitatea sa

  Primarul unei comune franceze a intrat de luni dimineaţa în greva foamei în semn de protest faţă de

   Continuare    Comentarii (0)   28.10.2013. 20:37

  Luați-vă “Măcelarul” acasă sau ce lipsește Americii în România!

  Pe 24 septembrie 2013, însărcinatul cu afaceri a.i. al SUA, Duane Butcher, le spunea șefilor poliției

   Continuare    Comentarii (0)   29.09.2013. 20:18

  Reforma administrației publice, mai mult decât regionalizare – episodul I (capacitatea financiară redusă)

  re Ultimii ani au adus în scenă, inclusiv ca instrument de campanie electorală, „panaceul” dezvoltării României: „regionalizarea”, după ce la runda de alegeri locale din 2008 soluția minune pentru dezvoltare invocată de majoritatea candidaților la o funcție locală a fost „fondurile europene”. Toți cei care își doreau să fie primar, președinte de consiliu județean, consilier local / județean ne vorbeau cu frenezie despre cum o să atragă ei această minune contemporană: fondurile europene…

  În 2012, aceiași candidați (poate și alții în plus) au schimbat placa zgârâiată și au luat-o pe cea cu regionalizarea…

   Continuare    Comentarii (0)   27.09.2013. 22:37

  Antonescu a scris un editorial în presa britanică. ”De ce suntem frustrați și jigniți”

  Președintele Senatului, Crin Antonescu, a scris un editorial pentru Politics.co.uk. Publicația britanică

   Continuare    Comentarii (0)   24.06.2013. 11:26

  Fostul prim-ministru continuă isterizarea regională. Emil Boc nu găsește alte argumente contra guvernului Ponta decât argumente ardeleniste…

  re Într-o postare precedentă mi-am exprimat speranța că omul Emil Boc va reuși să conștientizeze onoarea pe care o are, aceea de a fi fost prim-ministrul nației lui, prim-ministrul României. Mi-am exprimat speranța că omul politic Emil Boc va conștientiza cât de puțin productivă (ba chiar distructivă) este folosirea unor clișee regionaliste în lupta politică… Dacă în campania de la locale (2012) candidatul Emil Boc a pornit retorica clujeană, acum, în încercarea de a rupe mai mult electorat se (auto)identifică ardelenilor ca fiind apărătorul intereselor transilvănene în fața „urgiei” USL-iste… Păcat…

   Continuare    Comentarii (0)   28.05.2013. 01:08

  Soroș, Ungaria, UDMR și România. Episodul „Forumul constituțional”

  re O serie de „personalități” beneficiare de finanțări Soroș sunt la conducerea unor organisme (majoritatea ONG-uri) prin care își impun voința asupra guvernării de la București. Opiniile acestora sunt întotdeauna foarte atent formulate ori să fie în interesul lui Soroș, UDMR, Ungariei, ori să nu intre în conflict cu interesele acestora...

  Așadar, orice interes românesc contrar intereselor soroșiste, UMDR-iste și maghiare este imediat taxat în diverse feluri: perimat, neeuropean, naționalist

   Continuare    Comentarii (0)   14.05.2013. 21:34

  KOABITARE. Fost UDMR-ist, actual PDL-ist, uns șef al unei agenții guvernamentale

  re Numire politică SURPRINZĂTOARE: Fost UDMR-ist, actual PDL-ist, numit șef al unei agenții guvernamentale.

  Guvernul Ponta a numit, la începutul lunii aprilie, un nou director la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Covasna, schimbându-l, astfel, pe conservatorul Gheorghe Baciu cu PDL-istul Szakál András.

  Szakál András este fostul șef al Agenției Naționale

   Continuare    Comentarii (0)   14.04.2013. 00:00

  Daniel Constantin: Preşedintele refuză să înţeleagă că este preşedintele tuturor românilor, nu doar al Elenei Udrea

  re Liderul PC Daniel Constantin afirmă că "spectacolul grotesc" oferit de preşedintele Traian Băsescu la Congresul PDL a călcat în picioare instituţia prezidenţială, el adăugând că aşteaptă cu nerăbdare alegerile din 2014 şi făcând o aluzie că scrutinul ar putea avea loc chiar mai devreme.

  "Cred că oamenii s-au săturat de acest circ prezidenţial şi vor mai multă seriozitate şi respect pentru lege din partea primului om în stat. Aştept cu nerăbdare alegerile prezidenţiale din 2014 (sau mai devreme) când am convingerea că bunul simţ şi profesionalismul vor avea câştig de cauză",

   Continuare    Comentarii (0)   24.03.2013. 20:12

  Deaf to critics, Orban changes Hungary's constitution

  BUDAPEST — Hungary's parliament on Monday stoked concerns about creeping authoritarianism

   Continuare    Comentarii (0)   18.03.2013. 21:31

  Adevarul: Tupeu de consilier: face naveta acasă cu avionul pe banii Ministerului Sănătăţii

  Consilierul ministrului Sănătăţii merge săptămânal acasă, la Târgu-Mureş, numai cu avionul

   Continuare    Comentarii (0)   18.03.2013. 21:29

  Realitatea.net: DOSAR DE POLITICIAN: Mihai Vlasov, "preferatul" Monei Pivniceru

  re Realitatea.net: Imaginaţi-vă că România este ca o gospodină plecată la cumpărături în piaţă. Aici, inevitabil, dă peste hoţii de buzunare care o înconjoară şi o buzunăresc cu dibăcie; în situaţii mai grave, pickpokeţii fură direct poşeta şi te lasă cu ochii în soare. Comportamentul unor confraţi de-ai noştri, acela de a ciupi ceva, de la locul de muncă, de la stat, de la vecini, de ce nu de la prieteni - indiferent dacă are valoare sau nu - e scris parcă în codul nostru genetic.

   Continuare    Comentarii (0)   28.02.2013. 20:01

  EVZ.ro: Filiera „prietenilor” din Parlament. Măria Sa Mişu Vlasov propus "despot" la Registrul Comerţului

  Camerele de Comerț și Industrie Județene sunt nemulțumite de proiectul de lege care îi

   Continuare    Comentarii (0)   28.02.2013. 19:57

  Prof. Univ. Dr. Radu Baltasiu: Geopolitica luxului.... de a pierde un popor aliat

  re "[Pentru SUA] nu mai există o altă ţară în Balcani, or, poate chiar mai mult, la Marea Neagră, cu mai mult potenţial [higher marginal value] pentru activitatea [proaspătului] secretar de stat [John] Kerry."* - afirmă Mark H. Gitenstein, fostul ambasador în România până în 2012 în Ambassador Perspectives (15 feb. 2013). Ambasadorul are dreptate: am mai spus şi în altă parte că în 2012 "rata copiilor cei mai dotaţi este de două mai mare [în România] decât în altă parte." (The Economist, 7 aug. 2012) Au trecut, însă, trei luni, şi SUA nu au încă un ambasador în România, "partener strategic"

   Continuare    Comentarii (0)   25.02.2013. 20:59

  Includerea violului în legea medierii – o IDIOȚENIE !

  re Vineri, 01.02.2013, aprox 60 de persoane au protestat în Piaţa “Sf. Anton” din Capitală, împotriva includerii violului în legea medierii.

  Întrebarea este dacă pot fi puși la aceeași masă violatorul cu victima și să li se explice (de către mediator) diverse (între altele și că se pot împăca)…??!!

  Ideea asta pare un al doilea viol pe care statul (de data aceasta) îl produce asupra victimei, o nesimțire

   Continuare    Comentarii (0)   02.02.2013. 01:45

  Puiu Haşotti acuză pe Kelemen Hunor de utilizare a fondurilor publice pe criterii etnice

  Prezent la Școala de vară a femeilor liberale, Puiu Haşotti declară că a găsit la minister un dezastru lăsat de fostul ministru Kelemen Hunor, fondurile şi programe fiind direcţionate şi alocate cu precădere

   Continuare    Comentarii (0)   11.09.2012. 20:53

  European Liberal Youth is opposing a misgided proposal of Commissioner Viviane Reding

  In a press release on Monday European Liberal Youth is opposing a misgided proposal of

   Continuare    Comentarii (0)   05.09.2012. 23:15

  Antonescu: Salut acţiunile lui Corlăţean de a risipi confuziile şi dezinformările

  re Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a precizat, miercuri, că salută acţiunile întreprinse de ministrul de Externe, Titus Corlăţean, de a risipi confuziile şi dezinformările apărute în legătură cu pretinsele declaraţii ale unor înalţi oficiali europeni.

  "Aş vrea să salut câteva acţiuni foarte importante ale ministrului de Externe, în legătură cu care domnia sa m-a informat în cursul zilei de azi, acţiuni de natură să lămurească nişte lucruri, să risipească nişte confuzii şi chiar dezinformări, apărute inclusiv în presa română, în legătură cu pretinse declaraţii ale unor înalţi oficiali europeni", a spus Antonescu

   Continuare    Comentarii (0)   08.08.2012. 23:34

  Prima conferinta de presa a Presedintelui Crin Antonescu

     Comentarii (0)   15.07.2012. 11:11

  In Gura Presei - Mircea Badea il contrazice pe ambasadorul SUA

     Comentarii (0)   15.07.2012. 11:09

  Antonescu: În România, Constituţia nu a fost încălcată decât de Băsescu

  re Președintele interimar, Crin Antonescu, a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni. El a spus că, în România, Constituţia nu a fost încălcată decât de preşedintele suspendat Traian Băsescu.

  eclaraţiile lui Crin Antonescu:

  Am avut întâlniri şi discuţii cu ambasadori, parteneri politici. Acum, simt nevoia să mă adresez compatrioţilor mei. Există în ultimele zile un întreg ghem de dezinformări care afectează imaginea României ca membru al NATO, al UE. În România, există dreptul de a spune adevărul.

  În România, Constituţia nu a fost încălcată decât de Băsescu şi de nimeni altcineva. Au vorbit iresponsabil oameni politici. În acest moment nu există niciun fel de încălcare a Constituţiei. Toate actele care au fost acuzate de a încălca statul

   Continuare    Comentarii (0)   14.07.2012. 11:46

  Nicusor Dan - voteaza-l pe 10 iunie la Primaria Capitalei si la Consiliul General

     Comentarii (0)   08.06.2012. 23:21

  campania online pentru Nicuşor Dan :)

  re
  pe blogul www.art-historia. blogspot.com gasim o poza care reprezinta candidatii principali la Primaria Capitalei... :)

  Pentru alegerile locale care se vor desfăşura în Bucureşti, şi-au depus candidaturile pentru Primăria Generală:
  Nicuşor Daniel Dan, preşedinte al Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul" (candidat independent),
  Sorin Mircea Oprescu (candidat independent, susţinut de USL),
  Vasile Silviu Prigoană (Partidul Democrat Liberal),
  Vasile Horia Mocanu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu),
  Anghel Iordănescu (Uniunea Naţională pentru Progresul României),
  George Becali (Partidul Noua Generaţie Creştin Democrat),
  Petre Popeangă (Partidul România Mare)
  şi Adrian Irinel Columbeanu (Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale),

     Comentarii (0)   24.05.2012. 21:30

  Natalia Intotero noul secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

  re Natalia Intotero a fost numita secretar de stat la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, informeaza guvernul.

  A ocupat aceeasi functie in 2009, numai ca atunci a fost secretar de stat in MAE si se ocupa de relatia cu Parlamentul.

  In 2009, CV-ul ei arata cam asa: s-a inscris in PSD in anul 2000. Din anul 2006 este presedintele Tineretului Social-Democrat Hunedoara. Este la al doilea mandat de consilier judetean si este director al scolii generale "Horia, Closca si Crisan" din municipiul Brad. Este licentiata in engleza-romana si relatii internationale si a absolvit masteratul de relatii internationale la Institutul Diplomatic Roman.

     Comentarii (1)   23.05.2012. 22:51

  spot video: Nicusor Dan pentru Primaria Bucuresti

     Comentarii (0)   23.05.2012. 22:28

  info: Tolerance.ro: Cătălin Cornea la Dezbaterea "România-Serbia. Românii din Valea Timocului", 31.03.2012, Palatul Parlamentului

   Continuare    Comentarii (0)   20.05.2012. 00:41

  Tinerii liberali au comemorat la Hanul lui Manuc anexarea Basarabiei de către Imperiului Țarist rus

  re Mai mulți tineri, membri ai Tineretului Național Liberal din România și ai Clubului Liberal pentru Republica Moldova au organizat miercuri, la București, o acțiune de comemorare a anexării Basarabiei. Tinerii liberali s-au adunat la Hanul lui Manuc, locul în care reprezentanţii Imperiului Țarist rus şi cei ai Imperiului Otoman au convenit în mod abuziv trecerea jumătăţii estice a Moldovei, redenumită în 1813 Basarabia pentru a o diferenţia de ţara de origine, în componenţa Rusiei.

   Continuare    Comentarii (1)   17.05.2012. 23:29

  Dan Tanasa: Candidatul susținut de USL la Primăria Hunedoara lansat cu imnul Ungariei și discursuri extremiste în limba maghiară! VIDEO

  La lansarea ”independentului” Bende Barna nu s-a rostit niciun cuvând în limba română. La sfârșitul lunii aprilie a.c. publicam pe blog o știre apărută în cotidianul Glasul Hunedoarei conform căreia USL îl va susține în campania electorală pentru postul de primar al municipiului Hunedoara pe independentul Bende Barna, medic și manager al Spitalului Municipal „Alexandru Simionescu”. Decizia USL se baza pe faptul că actualul primar, liberalul Ovidiu Hada, nu ar mai avea șanse la un nou mandat.

  Evident că au sărit toți gândacii să mă atace, acuzându-mă că aș fi antimaghiar. M-am arătat stupefiat de mișcarea politică a USL nu pentru că Bende ar fi maghiar ci pentru că Bende a fost pană de curând, din informațiile mele, membru UDMR și nu mi se pare corect la USL să susțină un UDMR-ist și nu un USL-ist pentru postul de primar având în vedere faptul că UDMR a fost alături de PDL la momentul guvernării criminale din timpul premierilor Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu.

  Ei iată că am avut dreptate când am condamnat decizia USL! Independentul Bende Barna a fost lansat oficial de UDMR la Primăria Hunedoarei cu intonarea imnului de stat al Ungariei și cu un discurs identic cu cel al extremiștilor din UDMR. Ba mai mult, la lansarea candidaturii sale pentru postul de primar al municipiului Hunedoara, un oraș unde românii sunt în proporție de 94%, independentul Bende Barba nu a scos o vorbă în limba română și nu a vorbit absolut nimic de problemele hunedorenilor.

  Nu cred că este târziu ca USL să retragă public sprijinul pentru un asemenea candidat ”independent” la o primărie din România. Gestul USL mi se pare criminal dacă stau să mă gândesc că peste 65.000 de români din Hunedoara sunt lăsați de USL la chemerul discursului extremist al UDMR.

  Sursa: http://www.dantanasa.ro/2012/05/16/stupefiant-candidatul-sustinut-de-usl-la-primaria-hunedoara-lansat-cu-imnul-ungariei-si-discursuri-extremiste-in-limba-maghiara-video/

     Comentarii (0)   17.05.2012. 23:02

  ALEGERI LOCALE ÎN BUCUREŞTI: Lista completă a candidaţilor

  Pentru alegerile locale care se vor desfăşura în Bucureşti, şi-au depus candidaturile pentru Primăria Generală: Nicuşor Daniel Dan, preşedinte al Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul" (candidat independent)

   Continuare    Comentarii (0)   10.05.2012. 22:58

  Nicuşor Dan şi-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei

  re Nicuşor Dan şi-a depus, luni, candidatura, ca independent, pentru funcţia de primar general al Capitalei, el declarând că, în eventualitatea câştigării mandatului, va investi în universităţi şi în firme de IT şi de industrii creative.

  "Trebuie să investim în oameni, nu în betoane", a spus candidatul, explicând că demersul său nu este un pariu personal, "ci este campania unui grup de oameni care s-a săturat de ce se întâmplă în România şi în Bucureşti".

  "Vrem un oraş în care să-ţi facă plăcere să trăieşti, în care să-ţi facă plăcere să te plimbi pe stradă, un oraş în care autobuzul să vină la cât scrie pe panou - şi să scrie ceva pe panou -, un oraş în care să ai unde să îţi duci copilul când iese de la şcoală, un oraş în care să nu trebuiască să vii în centru ca să vezi un film, un oraş în care să poţi bea apa de la robinet, un oraş în esenţă în care să-ţi facă plăcere să trăieşti", a explicat Nicuşor Dan.

   Continuare    Comentarii (0)   02.05.2012. 22:24

  LISTA MINIŞTRILOR din GUVERNUL PONTA

  VICTOR PONTA a susţinut o conferinţă de presă în care a dezvăluit numele miniştrilor noului

   Continuare    Comentarii (0)   01.05.2012. 21:54

  Nicolae Timofti, preşedintele dator să menţină vectorul pro-european al Republicii Moldova

  re Pe 16 martie 2011, după mai bine de doi ani de “criză politică”, Republica Moldova a reuşit să îşi aleagă preşedintele. RM este o republică parlamentară, preşedintele fiind ales cu o majoritate calificată de 61 de voturi într-un Parlament cu 101 deputaţi.

  Nicolae Timofti, noul preşedinte, are 63 de ani și a deținut până în prezent funcția de președinte al Consiliului Superior

   Continuare    Comentarii (0)   16.03.2012. 08:04

  RFI: „De ce nu v-ați declarat grec? - Părintele Dumitraq Veriga: Eu nu pot să fiu trădător de Neam!”

  În Albania, comunitatea aromânilor numără în jur de 300.000 de persoane, ceea ce înseamnă aproape

   Continuare    Comentarii (0)   16.02.2012. 08:33

  Primul ministru desemnat a deținut deja ”cele mai înalte demnităţi ale statului român”... și prim ministru ce mai caută?

  iata un fragment din primul discurs de premier al lui Mihai Răzvan Ungureanu:

   Continuare    Comentarii (0)   07.02.2012. 23:25

  Cu gândul la ridicarea MCV, bulgarii au inaugurat astăzi tribunalul anti-mafia

  Bulgaria vrea să pună capăt criticilor Bruxellesului pentru lipsa de eficienţă în lupta împotriva crimei

   Continuare    Comentarii (0)   03.01.2012. 19:10

  Scenariu vehiculat de presa din Rusia: Siberia ar putea deveni parte a Statelor Unite

  re Ideea separării Siberiei de Rusia şi anexarea teritoriului său la Statele Unite ale Americii îi captivează pe separatiştii siberieni de ceva timp, şi, în mod surprinzător sau nu, aceştia au găsit sprijin şi dincolo de ocean, potrivit Pravda.ru.

  Chiar dacă deocamdată nu este o idee foarte populară, câţiva siberieni au încercat

   Continuare    Comentarii (0)   02.01.2012. 00:24

  Bănicioiu către Funeriu: "Eu mă pricep cel mai bine la scos dinţii. Vă invit la cabinet!"

  Deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu (stomatolog) către Funeriu: "Eu mă pricep cel mai bine la scos dinţii. Vă invit la cabinet!" :))

     Comentarii (0)   15.12.2011. 02:02

  Discriminarea românilor orchestrată de către președintele ANFP, Andras Szakal! Un român din Sălaj câștigă procesul împotriva ANFP și a primarului UDMR care l-a disciminat!

  re Cotidianul Graiul Sălajului publică un articol care dovedește încă odată, dacă mai era nevoie, faptul că PDL-istul Andras Szakal, fost UDMR-ist, președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), împreună cu președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), UDMR-istul Asztalos Csaba, orchestrează cu buna știință un proces de discriminare al românilor din toată țara, favorizând în mod ilegal cetățenii de etnie maghiară la accesul în cadrul instituțiilor publice.

   Continuare    Comentarii (0)   29.11.2011. 22:00

  Discursul Majestăţii Sale Regele Mihai I de România citit în şedinţa solemnă a Parlamentului României prilejuită de sărbătorirea zilei Majestăţii Sale, Bucureşti, 25 octombrie 2011

  re Sunt mai bine de şaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie şi cu speranţă invitaţia reprezentanţilor legitimi ai poporului.

  ... Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă.

   Continuare    Comentarii (0)   25.10.2011. 21:44

  Motru: 30 de ani de la revolta anticomunistă înăbuşită cu fecale

  În octombrie 1981, minerii de la Motru s-au răsculat violent împotriva regimului comunist pentru

   Continuare    Comentarii (0)   21.10.2011. 21:05

  Situaţia istroromânilor din Croaţia invocată în discuţiile dintre Titus Corlăţean şi ambasadoarea Croaţiei la Bucureşti

  Senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senatul Romaniei a avuit

   Continuare    Comentarii (0)   21.10.2011. 20:56

  Deputatii rusi delireaza: „Istoric, Rusia este tatăl României“

  Serghei Markov, deputat al Dumei de stat, a spus că românii sunt „nerecunoscători". Policianul a reluat

   Continuare    Comentarii (0)   15.08.2011. 15:33

  Despre influenta spionilor straini asupra liderilor Romaniei…

  Secretele Serviciilor Secrete. Prima misiune indeplinita a agentului Ungariei “Sociologul” devenit sef al Cancelariei Primului-ministru al Romaniei: “Un vis al iredentismului unguresc”
  http://www.ziaristionline.ro/2011/08/01/secretele-serviciilor-secrete-prima-misiune-indeplinita-a-agentului-ungariei-sociologul-numit-sef-al-cancelariei-primului-ministru-al-romaniei/

  Trecutul spionului Rudas Ernö, partenerul “si” de afaceri al premierului Tăriceanu. Toti spionii unguri ai premierilor romani (II)
  http://www.ziaristionline.ro/2011/08/09/trecutul-spionului-rudas-erno-partenerul-si-de-afaceri-al-premierului-tariceanu-toti-spionii-unguri-ai-premierilor-romani-ii/

     Comentarii (0)   15.08.2011. 13:44

  Sondaje: USL speră la jumătate din judeţele PDL

  Liderii USL susţin că, în urma datelor primite din teritoriu, candidaţii Uniunii au şanse să

   Continuare    Comentarii (0)   15.08.2011. 13:40

  Patriciu: "Nişte fandosiţi de la Bruxelles îi numesc pe ţigani romi"

  Aţi investi într-o ţară care se arată pe ea însăşi la televizor ca fiind formată

   Continuare    Comentarii (0)   03.08.2011. 00:07

  Gandul: Cum se naşte în Germania "următoarea generaţie a extremiştilor de dreapta". Copiii neonaziştilor, puşi să-i coloreze mustaţa lui Hitler

  Copiii neonaziştilor ar putea fi îndepărtaţi de familiile lor şi daţi în grija statului,

   Continuare    Comentarii (0)   02.08.2011. 23:35

  Nepotism la Institutul Diplomatic. Fiica unui lider PDL, numită director de Baconschi

  Tânără, 25 de ani, fără experienţă şi pregătire, dar se ocupă de formarea profesională a diplomaţilor!

   Continuare    Comentarii (0)   25.07.2011. 22:58

  Antena3.ro: În timp ce românii fug în străinătate, străinii se mută în România. video

  Ai noştri fug să muncească în străinătate, ai lor se mută la noi în ţară. Lasă mediul academic,

   Continuare    Comentarii (0)   24.07.2011. 22:14

  Realitatea TV - Megastory: Ce s-a ales de Tezaurul României


  Tezaur?… Ce Tezaur?… Noi nu ştim nimic despre acest Tezaur! Asta spuneau autorităţile din Uniunea Sovietică, mai exact Leonid Brejnev referitor la înapoierea tezaurului românesc către ţară. După 94 de ani, situaţia tezaurului României strămutat la Moscova în Timpul Primului Război Mondial este in continuare incertă.

     Comentarii (0)   24.07.2011. 21:41

  Documentar “Monarhia salveaza România”

  ”Monarhia salvează România!” este un film documentar apărut în anul 1992, regizat de Sorin Ilieşiu. Filmul abordează, printre altele, ”războiul sfânt” de eliberare a Basarabiei şi Bucovinei de nord de către armata română condusă de mareşalul Ion Antonescu, instaurarea comunismului şi abdicarea forţată a M.S.Regele Mihai.

     Comentarii (1)   04.07.2011. 19:52

  Financial Times: Transnistria se apropie de sfârşit

  La două ore spre est de Chișinău, trecând printr-un peisaj neinspirat de coline ondulate și

   Continuare    Comentarii (0)   27.06.2011. 00:39

  CovasnaTurism.blogspot.com: Societatea Navrom Galaţi vrea să contruiască un hotel de trei stele în staţiunea Covasna

  Societatea Navrom Galaţi intenţionează să contruiască un hotel de trei stele în staţiunea Covasna,

   Continuare    Comentarii (0)   08.06.2011. 21:48

  Olanda contestă existenţa statului de drept în România

  În cadrul unei reuniuni a ambasadorilor UE, s-a discutat despre poziţia statelor membre privind

   Continuare    Comentarii (1)   06.06.2011. 20:08

  Băsescu i-a convins pe petroliştii azeri: au cumpărat 14 benzinării în România

  Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR, a cumpărat 14 benzinării în România şi

   Continuare    Comentarii (0)   06.06.2011. 20:06

  Capcana lui Serghei Lavrov: Moldova trebuie să renunţe la caracterul său unitar, iar Transnistria la ideea de independenţă

  Pentru soluţionarea problemei transnistrene, Moldova trebuie să renunţe la caracterul său unitar,

   Continuare    Comentarii (0)   06.06.2011. 19:29

  Alegeri in cel de-al doilea stat romanesc. Chirtoaca a votat primul dintre candidatii pentru Chisinau

  Azi, 5 iunie 2011, în cel de-al doilea stat romanesc au loc alegeri locale. Secțiile de vot s-au

   Continuare    Comentarii (0)   05.06.2011. 15:18

  Romanian Global News: Presedintele Romaniei se va intalni cu premierul britanic si cu comunitatea romaneasca din UK

  Presedintele Romaniei Traian Basescu se va afla la Londra luni, 6 iunie 2011, cu prilejul unei

   Continuare    Comentarii (0)   05.06.2011. 15:16

  Preşedintele american, Barack Obama, le-a oferit asigurări sâmbătă Moscovei şi interlocutorilor săi polonezi cu privire la intenţiile Washingtonului în legătură cu scutul antirachetă

  Preşedintele american, Barack Obama, le-a oferit asigurări sâmbătă Moscovei şi interlocutorilor săi

   Continuare    Comentarii (0)   02.06.2011. 18:30

  Primarul Londrei îi cere lui Obama să plătească amenzi de circulaţie de 8,7 milioane de dolari

  Boris Johnson i-a cerut lui Obama să plătească toate amenzile pentru neplata raxei de acces în

   Continuare    Comentarii (0)   02.06.2011. 18:28

  Rusia va vinde elicoptere Statelor Unite pentru Afganistan

  Industria de armament a Rusiei a încheiat un contract de peste 300 de milioane de dolari cu Pentagonul

   Continuare    Comentarii (0)   30.05.2011. 18:25

  Ungurii il ataca pe primarul Apostu. Au făcut caricaturi cu edilul, care ţine o plăcuţă în mână pe care scrie “Bozgor”

  re Ungurii şi-au propus să “boicoteze” Zilele Clujului şi au lansat pe facebook un apel care sună astfel: “Nu tăcea! Până la încheierea zilelor clujului, în fiecare zi împărtăşeşte-ţi părerea despre tevatura din jurul statuii lui Matei cu o persoană.”

  Toate acestea se întâmplă în timp ce piaţa Unirii este unul dintre punctele centrale în care se vor desfăşura evenimente dedicate Zilelor Clujului.

  Pe contul de facebook unde a fost postat anunţul apare şi o fotografie care seamănă izbitor cu edilul Municipiului, care are în mână o plăcuţă pe care scrie “în oglindă” – BOZGOR.

   Continuare    Comentarii (0)   28.05.2011. 17:19

  populistul zilei: Cristian Diaconescu pare acum surprins de înfiinţarea unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles

  Intenţia de înfiinţare a unui aşa-zis birou al aşa-zisului "Ţinut Secuiesc" la Bruxelles reprezintă

   Continuare    Comentarii (0)   27.05.2011. 00:29

  MAE critică timid deschiderea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles

  MAE consideră regretabilă orice acţiune care ar viza inaugurarea unei "reprezentanţe" a unei

   Continuare    Comentarii (0)   27.05.2011. 00:12

  Saptamana Financiara: Culmea „notorietăţii”: blogul Andreei Paul Vass apare într-un important document oficial al României

  re Deşi greu de imaginat, unul dintre principalele documente de politici publice ale României este condimentat cu o trimitere la blogul doamnei Andreea Paul Vass, consiliera premierului Emil Boc.

  Este vorba despre Programul Naţional de Reformă, prin care se implementează Strategia Europa 2020, document care a fost aprobat deja de guvern pe 29 aprilie şi trimis la Comisia Europeană. Strategia Europa 2020 continuă Strategia Lisabona prin care Comisarii europeni avizează aceste programe naţionale şi fac recomandări ţărilor membre.

  re Nu e sigur cât de bine vor fi implementate reformele locale sau dacă vor fi pe placul Comisiei Europene. Este foarte probabil însă ca poza doamnei consilier să fie pe placul comisarilor europeni, poză care poate fi accesată studiind Programul Naţional de reformă (subliniem, document oficial).

  În acest document, adoptat de curând guvern prin memorandum şi trimis Comisiei Europene pentru recomandări, la partea cu Înfiinţarea Consiliului Naţional de Competitivitate din Anexa

   Continuare    Comentarii (0)   07.05.2011. 04:34

  Corneliu Chisu, primul deputat roman in Parlamentul Canadei

  Publicatia “Pagini Romanesti” din Canada a realizat un interviu cu Corneliu Chisu, proaspatul castigator al

   Continuare    Comentarii (0)   07.05.2011. 04:20

  Istroromâni/ Declaraţii comune de presă susţinute de prim-ministrul Emil Boc şi preşedintele Guvernului Republicii Croaţia, Jadranka Kosor

  Emil Boc: Doamnă prim-ministru, doamnelor şi domnilor, vom avea o scurtă conferinţă de presă, în

   Continuare    Comentarii (0)   23.04.2011. 15:23

  Istroromâni/ Istroromanii din Croatia saluta introducera problematici lor in declaratia comuna romano-croata din 28 Ianuarie 2011

  Intr-o scrisoare facuta publica, presedintele Asociaţiei culturale istroromâne „Andrei Glavina"

   Continuare    Comentarii (0)   23.04.2011. 15:20

  www.CatalinCornea.ro: Propunere pentru realizarea unui Circuit Turistic în București - hartă turistică București - info

  re Bucureștiul nu are un circuit turistic!

  Problema nu a fost rezolvată în ultimii 20 de ani deși Bucureștiul nostru drag a fost până în acest moment administrat de o suită de persoane cu pregătiri din domeniile cele mai diverse și cu ambiții de mari lideri și reformatori.

  Fiindcă aceștia nu au fost în stare să gândească și să implementeze un astfel de proiect, le propun mai jos o variantă de rezolvare a problemei.

  Continuare: http://catalincornea.ro
  Aici puteți accesa o variantă mare a hărții cu propunerea de Circuit Turistic în București.

     Comentarii (0)   06.04.2011. 22:56

  Actul Unirii cu Basarabia Votat de Sfatul Ţării la 27 martie 1918 - info

  re

  Votat de Sfatul Ţării la 27 martie 1918

  În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani, din trupul vechii Moldove.

  În puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa România.


  Trăiască unirea Basarabiei cu România de-a pururi şi totdeauna!  Preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ;

  Vice-preşedinte, Pantelimon Halippa;

  Secretarul Sfatului Ţării I. Buzdugan     Comentarii (0)   26.03.2011. 08:42

  O statuie controversată a unui criminal de război este expusă la Odorheiu Secuiesc sub camuflarea: "Secuiul Rătăcitor"

  re O statuie controversată în centrul oraşului Odorheiu Secuiesc. Chipul seamă izbitor cu cel al lui Wass Albert, un poet maghiar considerat criminal de război. Pe soclu nu e trecut nici un nume, scrie doar "Secuiul Rătăcitor". Localnicii ştiu bine însă despre cine este vorba.

  Potrivit documentării Muzeului Holocaustului, în mai 1946, Wass

   Continuare    Comentarii (0)   21.03.2011. 22:40

  Antonescu: Maghiarii ar trebui să "evalueze ce vrea Divinitatea" doar pe teritoriul Ungariei

  Liderul PNL Crin Antonescu a răspuns afirmaţiilor preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kövér László, privind "voinţa lui Dumnezeu" în cazul autonomiei Ţinutului Secuiesc, transmiţându-i premierului Viktor Orban să evalueze ce vrea Divinitatea doar pe teritoriul ţării pe care o conduce.

  "Protestăm categoric împotriva modului în care preşedintele Parlamentului maghiar îşi permite pe teritoriul României să vorbească despre lucruri care afectează Constituţia României", a spus Antonescu, la finalul şedinţei USL, precizând însă că problema mai mare este lipsa reacţiei din partea autorităţilor române, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu.

     Comentarii (0)   15.03.2011. 22:47

  Extremiştii unguri l-au spânzurat pe Avram Iancu, la 139 de ani de la moartea sa

  Locuitorii din Miercurea Ciuc au avut parte de un "spectacol" neobişnuit. În centrul oraşului, Csibi Barna, un funcţionar în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita, dar cunoscut mai ales ca fiind unul dintre liderii grupării extremiste Garda Secuiască, a organizat un spectacol în care o păpuşă de paie cu chipul lui Avram Iancu a fost judecată şi condamnată la moarte prin spânzurare de un tribunal, sub acuzaţiile de crimă împotriva umanităţii şi genocid.

  Vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu, este de părere că extremiştii maghiari au trecut la acţiuni directe de provocare la violenţă prin spânzurarea simbolului naţional Avram Iancu în public.

  Acţiunea a avut loc sub privirile copiilor, după care Csibi Barna a postat înregistrarea pe internet.

  Csibi Barna este liderul Plutonului Secuiesc din cadrul Batalionului Wass Albert al Gărzii Maghiare din Miercurea Ciuc, o organizaţie interzisă până şi în Ungaria, dar tolerată de autorităţile române.

  În urmă cu câteva zile, Csibi Barna, care este şi funcţionar al statului român în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita, a fost iertat de procurori pentru alte gesturi extremiste şi ofensatoare la adresa statului român.

     Comentarii (0)   15.03.2011. 21:39

  Mircea Badea: Eu sper să dispară UDMR

  În cadrul ediţiei speciale a “Sintezei Zilei” de marţi, Mircea Badea, invitat în platou, a spus că speră ca UDMR să dispară, adăugând că i se pare inacceptabil ca o formaţiune politică, în anul 2011, să fie construită pe criteriul etnic.

     Comentarii (0)   02.03.2011. 22:42

  PNŢ CD: Rezoluţie pentru monarhie constituţională prin referendum naţional

  La 30 decembrie 1947, cursul firesc al istoriei României a fost întrerupt brutal, prin forţarea

   Continuare    Comentarii (2)   18.02.2011. 16:23

  Apeluri pentru anexarea unor teritorii vecine, inclusiv din România, la un miting din Ucraina

  deputatul Rostislav Novojeneţ, reprezentantul Blocului Iulia Timoşenko, a declarat că “în 1919,

   Continuare    Comentarii (0)   18.02.2011. 16:21

  Propaganda de limba engleză a Rusiei împotriva României și Republicii Moldova continuă!

  Propaganda de limba engleză a Rusiei împotriva României și Republicii Moldova continuă! După materialul Russia Today, iată acum și ChroniclesMagazine.org continuă propaganda rusească. Cum răspund România și Republica Moldova acestor atacuri?

     Comentarii (0)   12.02.2011. 10:32

  CatalinCornea.ro: Metrorex pregătește o nouă magistrală de metrou, Magistrala VII, pe traseul: Bragadiru – Alexandriei – Rahova – Piaţa Unirii – Moşilor – Obor – Colentina – Voluntari, info - hartă propunere

  re Directorul general al Metrorex Gheorghe Udrişte declară pentru Gândul că în 2020 Bucureștiul va avea o nouă magistrală care va traversa Bucureștiul (Bragadiru – Alexandriei – Rahova – Piaţa Unirii – Moşilor – Obor – Colentina – Voluntari).

  Varianta pe care Udrişte o are în vedere pentru finanțare este aceea a unui parteneriat public privat. Linia de metrou va avea aproximativ 25 de kilometri, 30 de staţii, un depou şi o parcare. Reţeau actuală a Metrorex cuprinde circa 67 de kilometri de cale dublă şi 49 de staţii.

  Metrorex mai palnifică alte două linii de metrou care au termen

   Continuare    Comentarii (0)   05.02.2011. 03:09

  CatalinCornea.ro: Propunere: realizarea unui Circuit Turistic în București - info: hartă turistică București

  re Bucureștiul nu are un circuit turistic!

  Problema nu a fost rezolvată în ultimii 20 de ani deși Bucureștiul nostru drag a fost până în acest moment administrat de o suită de persoane cu pregătiri din domeniile cele mai diverse și cu ambiții de mari lideri și reformatori.

  Fiindcă aceștia nu au fost în stare să gândească și să implementeze un astfel de proiect, le propun mai jos o variantă de rezolvare a problemei.

  Continuare: http://catalincornea.ro
  Aici puteți accesa o variantă mare a hărții cu propunerea de Circuit Turistic în București.

     Comentarii (0)   05.02.2011. 03:00

  Contribuabilul tupeist in varianta de Chișinău: Voronin, chemat în judecată, pentru că nu i-a învățat pe Mișin, Tkaciuk și Starâș să vorbească limba de stat

  Un cetățean de rând îl cheamă în instanță pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, pentru că acesta a

   Continuare    Comentarii (0)   02.02.2011. 21:56

  Legea lui Prigoană pentru revenirea la termenul de "ţigan", mai aproape de adoptare

  Comisia pentru drepturile omului, în şedinţă comună cu senatorii din Comisia pentru egalitate

   Continuare    Comentarii (0)   02.02.2011. 20:23

  UDMR preseaza cu legea minoritatilor. Traian Basescu se pupa pe buze cu Tinutului Secuiesc?

  Flutur a anuntat că PDL, UDMR, UNPR au convenit să consemneze priorităţile guvernării în următorii

   Continuare    Comentarii (0)   02.02.2011. 20:22

  Dan Suciu, noul preşedinte interimar al PC Covasna

  Dintr-un comunicat remis mass-media, pe 18 ianuarie 2011, am aflat că noul preşedinte interimar al

   Continuare    Comentarii (0)   28.01.2011. 23:36

  Senatorul Ion Vasile s-a înscris în PC

  Senatorul Ion Vasile, care timp de 20 de ani a fost preşedinte al PSD Buzău şi care a demisionat din partid după

   Continuare    Comentarii (0)   28.01.2011. 19:03

  ziaristionline.ro: Extremistul maghiar Csibi Barna i se alatura lui Patapievici, contra lui Eminescu, la Miercurea Ciuc

  re Dan Tanasa, bloggerul din Sfantu Gheorghe autointitulat “contribuabilul tupeist”, semnaleaza o noua actiune a liderului Garzii Secuiesti si totodata funcţionar la Direcţia Generală a Finanţelor Pu­blice Harghita, Csibi Barna, antisemit din fire si acum, iata, si anti-Eminescu, adica anti-roman, normal.

  Practic, Csibi Barna intra in categoria detractorilor violenti ai poetului, gazetarului si ganditorului national Mihai Eminescu,

   Continuare    Comentarii (0)   28.01.2011. 17:01

  Adevarul: Consiliul Judeţean Covasna cheltuie bani publici pentru promovarea limbii maghiare

  Instituţia vrea să demareze o campanie de promovare a folosirii limbii maghiare în instituțiile

   Continuare    Comentarii (0)   28.01.2011. 16:42

  << Prima pagină < Pagina precedentă [1 / 5] Pagina următoare > Ultima pagină >>

  Legături


  RGN Press

  tolerance.ro

  frunze.ro

  condei.ro

  catalincornea.ro

  dan tanasa

  atdr.ro

  stiribucuresti.blogspot.com

  pro-unire.blogspot.com

  bugeacul-romanesc.blogspot.com

  harghitaturism.blogspot.com

  covasnaturism.blogspot.com

  harghitanews.blogspot.com

  stiricovasna.blogspot.com
  miculdictator.blogspot.com

  infotineret.ro

  Casa Danielescu

  Festival Enescu
  publicatia cuvintenoi.ro
  Forumul International al Jurnalistilor Romani

  Fundatia Scrisul Romanesc
  Protopopiatul Dacia Ripensis
  Centrul de Studii pentru Resurse Romanesti
  Valea Timocului
  Comunitatea romanilor din Serbia

  romanii-din-bulgaria

  www.romedia.gr

  Publicatia Arcasul din Cernauti

  Radio Ucraina Internaţional

  Cernauti

  Bucovina de Nord

  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa

  Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Micherechi

  www.foaia.hu

  evaiova.blogspot.com

  Stiri romanesti din Ungaria

  Basarabia Pamant Romanesc

  Desteapta-te Romane!

  Romani pentru romani
  Romani pentru romani

  Parohia Aita Mare

  Manastirea Sf. Ioan

  www.noiromanii.ro

  informatia harghitei

  Cuvantul Liber

  Condeiul Ardelean

  martiri romani

  forum harghita covasna mures
  www.saff.ro

  Metroul Greu

  Casa Danielescu-Cazare Tg JiuCasa Danielescu-Cazare Tg Jiu
  Romanii de langa noi blogspot Romanii de langa noi blogspot
  www.Catedrale.Cerc.Ro www.Catedrale.Cerc.Ro
  ZiuaNationala.RO ZiuaNationala.RO
  MiculDictator.blogspot
  Dincolo de Tisa Dincolo de Tisa
  www.Cernauti.ro www.Cernauti.ro
  BucovinaDeNord.RO BucovinaDeNord.RO
  www.Bucovina.net www.Bucovina.net
  www.Bukovina.ro www.Bukovina.ro
  Bucovina Forestiera Bucovina Forestiera
  Ziarul românesc Concordia Ziarul românesc Concordia
  Ziarul românesc Arcașul Ziarul românesc Arcașul
  Blog românesc în Cernăuți Blog românesc în Cernăuți
  Blogul românilor din Cernăuți Blogul românilor din Cernăuți
  Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei Clubul Românilor Maramureseni din Dreapta Tisei
  Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Cernăuţi Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Cernăuţi
  Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti
  Satul românesc Boian din regiunea Cernăuți Satul Boian, Cernăuți
  România Carnavalului România Carnavalului
  Gică Manole - istoric şi eseist Gică Manole - istoric şi eseist
  Alexandrina Cernov Alexandrina Cernov
   Constantin Chirilă Constantin Chirilă
  Cahuleanu Cahuleanu
  Utkonosovka/Erdek-Burnu, sat românesc regiunea Odesa Utkonosovka/Erdek-Burnu, sat românesc regiunea Odesa
  ocietatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, Cernăuţi Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, Cernăuţi
  Romanii din jurul Romaniei Romanii din jurul Romaniei
  Mitropolia Basarabiei Mitropolia Basarabiei
  Ghimpu.wordpress.com Ghimpu.wordpress.com
  RomaniiDinKazahstan RomaniiDinKazahstan
  Cele doua Tribalii Cele doua Tribalii
  ValeaTimocului.RO ValeaTimocului.RO
  www.Libertatea.rs www.Libertatea.rs
  Institutul de Cultura al Romnilor din Voivodina Institutul de Cultura al Romnilor din Voivodina
  Astra Romana blog Astra Romana blog
  Banatul Sarbesc blog Banatul Sarbesc blog
  Portal Banat Portal Banat
  Enciclopedia Banatului Enciclopedia Banatului
  Romanii din Serbia Romanii din Serbia
  www.radio-resita.ro www.radio-resita.ro
  Fundatia Scrisul Romanesc Fundatia Scrisul Romanesc
  Stiri din Bucuresti Stiri din Bucuresti
  Romanii din Ungaria Romanii din Ungaria
  Stiri romanesti in Ungaria Stiri romanesti in Ungaria
  Micherechi, Hu, sat românesc Micherechi, Hu, sat românesc
  Foaia Romaneasca Foaia Romaneasca
  Site fosta Asociatie a Studentilor Romani din Ungaria Site fosta Asociatie a Studentilor Romani din Ungaria
  Asociatia Interculturala de Tineret Romano-Maghiara Asociatia Interculturala de Tineret Romano-Maghiara
  Martiri Romani Martiri Romani
  Casa de copii Sfantul Iosif Casa de copii Sfantul Iosif
  CovasnaTurism.blogspot CovasnaTurism.blogspot
  HarghitaTurism.blogspot HarghitaTurism.blogspot
  www.PrintPoster.ro www.PrintPoster.ro
  www.Intorsura.Ro www.Intorsura.Ro
  www.Turismmontan.3x.ro www.Turismmontan.3x.ro
  StiriCovasna.blogspot.com StiriCovasna.blogspot.com
  HarghitaNews.blogspot.com HarghitaNews.blogspot.com
  Casa de copii Casa de copii "Sf.Iosif" Odorheiu Secuiesc
  EternulMaramures.RO EternulMaramures.RO
  FoaieNationala.RO FoaieNationala.RO
  Dacia-România Dacia-România
  Enciclopedia Dacică Enciclopedia Dacică
  www.Dacia.org www.Dacia.org
  www.pelasgia.org www.pelasgia.org
  ZiarulLumina.RO ZiarulLumina.RO
  Sport in Gorj .ro
  www.EastBike.Ro
  ABIT ABIT
  Free & demo software
  El Pais El Pais
  El Mundo El Mundo
  Le Monde Le Monde
  Liberation Liberation
  Le Figaro Le Figaro
  La Tribune La Tribune
  Veritasaga Veritasaga.ro
  ProARME ProARME.ro

 • Radio Vocea BASARABIEI
 • The Sun click here !
 • The Guardian click here !
 • TV-Links click here !
 • Reuters click here !
 • Live On-lineTV click here !
 • Liberation click here !