Prima pagină · Valea Timocului

English Articles

 • Romanian Ministry of Foreign Affairs: Ukraine must maintain the level of protection for the rights of national minorities in order to remain anchored to its European track (English)
 • Commissioner: Harassment of Romanian-language schools in Transnistria goes against right to education (English)
 • Anil Polat: Why Is The Internet In Romania So Damn Fast? (English)
 •   Read all English Articles

  Comentarii

  Articole noi

 • Reforma administrației publice, mai mult decât „listele de partid”– episodul III (performanța funcționarilor poate crește) (Politica)
 • Cătălin Cornea: Iohannis, Pollit și Bouckaert despre reformă și reformită (Educatie)
 • Condei.ro: Tinerii în politică? (Politica)
 • Alexandru Croitoru: Borc, pâra și whistle blowing (Economie)
 • Criterii pentru „noua clasa politică” (Politica)
 • Pădurea, între beneficiile și capriciile democrației (Mediu)
 • Problema lui Dragnea: funcționarii și procurorii (Covasna)
 • Condei.ro: Incă o escadrilă de avioane F-16 ?! (Harghita)
 • Logica ministrului delegat (Mureș)
 • Cătălin Cornea: Să ne ferim de reformatori! (București)
 • Condei.ro: La ce ne trebuie nouă arme?! (Politica)
 • Va putea Rusia să creeze ieșire la Marea Neagră pentru Transnistria? (Sora BASARABIA)
 • Condei.ro: România se află pe locul 26 în lume la producția auto (Mediu)
 • Condei.ro: Ingrediente de stat (Politica)
 • Democrația rusească: de la „Transnistria” la „Ucraina liberă” (de est) (Bugeac)
 • Forțele separatiste transnistrene urmăresc să își construiască propria flotă militară aeriană (Sora BASARABIA)
 • Bloomberg.com: Moldova's Leanca Didn't Expect Putin's Crimea Push (Video)
 • Romanian Ministry of Foreign Affairs: Ukraine must maintain the level of protection for the rights of national minorities in order to remain anchored to its European track (English)
 • Fără sprijinul Bulgariei, copii românilor din Timocul bulgăresc învaţă Limba Română (Romanii din Bulgaria)
 • măgarul Kelemen Hunor (dupa cum l-a numit CTP) asteapta capitularea PNL din guvern pentru a întra la guvernare... (Harghita)
 • CTP în Gandul.info despre marțafoiul, anacoluticul și clismaticul verbal sorin oprescu (București)
 • Commissioner: Harassment of Romanian-language schools in Transnistria goes against right to education (English)
 • Dacă cineva spune ca un primar se poate suspenda din funcție ca să fie ministru înseamnă că nu cunoaște legea... (Politica)
 • Semn distinctiv pe produsele tradiţionale româneşti (Agricultură)
 • Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal poate vorbi și în Limba Română (Video)
 • Campionatul de Turism Sportiv "Stafeta Munților" 2014 (Mediu)
 • TVR: „Delfinul", singurul submarin militar al României, va fi retrimis în misiune în Marea Neagră (Infrastructura)
 • The Epoch Times Romania: Primăria Capitalei misterioasă: proiect de bloc cu patru etaje lângă Ateneu ţinut departe de ochii publicului (București)
 • Arhitectii bucureșteni se pronunță împotriva proiectului de mutilare a restaurantului Cina și zonei Ateneului Roman. Video Digi 24. (Video)
 • Primaria Capitalei tine la secret cum va arata blocul de patru etaje care se construieste langa Ateneul Roman (București)
 • Cristian David, Andrei Marga si Stejărel Olaru într-o vizită importantă la românii/vlahii din Timoc cu ocazia Congresului Internațional al Jurnaliştilor Români

  re Cea de-a patra ediţia a Congresului Intrenaţional al Jurnaliştilor Români, organizat de Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români, desfăşurată la Doni Milanovăț – Serbia s-a transformat într-un adevărat moment istoric. Tema ediţiei din acest an a fost şi ea una deosebit de generoasă: „EUROPA – MANIPULARE – MINORITATE”. O prezenţă deosebită din partea autorităţilor statului român

   Continuare    Comentarii (0)   07.04.2013. 18:13

  Retezat, România /Basilica/ Nou preot pentru românii din Valea Timocului

  La sărbătoarea Bunei Vestiri, 25 martie 2013, în schitul Schimbări la Față din muntele Retezat,

   Continuare    Comentarii (0)   26.03.2013. 20:54

  Doni Milanovaț, Timoc, Serbia /FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI/ CONGRESUL ANUAL

  FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI anunţă organizarea “Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români”, ediţia a IV-a, eveniment ce se va desfăşura sub genericul EUROPA-MANIPULARE-MINORITATE.

   Continuare    Comentarii (0)   26.03.2013. 20:24

  Stejărel Olaru la Sfânta Liturghie cu liderii românilor/vlahilor din Serbia, Mălainița

     Comentarii (0)   07.03.2013. 21:18

  Stejărel Olaru a participat la Sfânta Liturghie săvarsită la Malainița si a avut întalniri cu liderii românilor/vlahilor din Timoc

  re Duminica 3 martie 2013, în Duminica Fiului Risipitor, protopopiatul Ortodox Român al Daciei Ripensis a fost vizitat de Secretarului de Stat pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Stejărel Olaru însoțit de Consulul general al României din Zăiceri, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

  Delegația a participat la Sfânta Liturghie săvârșită de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovic, Protopop al Daciei Ripensis si Vicar al Timocului, Preacucernicul Părintele Antonie Isac, parohul Borului si al Lăpușnei, răspunsurile fiind date de către fratele Doru-Ovidiu Ursu, ipodiaconul parohiei din Gorneana.

   Continuare    Comentarii (0)   04.03.2013. 19:59

  Vizită a secretarului de stat Stejărel Olaru la românii din Serbia

  re Stejarel Olaru, secretar de stat in cadrul Departamentului politici pentru Romanii de Pretutindeni, va efectua o vizita de lucru la romanii din Serbia. In cadrul vizitei va avea convorbiri, sambata, la Varset cu Comunitatea Romanilor din Serbia precum si la Episcopia Ortodoxa Romana “Dacia Felix”, transmit corespondentii Romanian Global News din Voivodina si Timoc.

  Duminica, Olaru va participa la oficierea Sfintei Liturghii la Biserica romaneasca din Malainita, avand apoi intalnire la Zaicear, la Consulatul general al Romaniei, cu lideri ai romanilor/vlahilor din Timoc.

     Comentarii (0)   01.03.2013. 22:12

  Consultările co-preşedintelui Comisiei Mixte România – Serbia pentru protecţia minorităţilor naţionale, secretarul de stat Bogdan Aurescu, cu delegaţia Republicii Serbia, în prezenţa Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale OSCE

  re Secretarul de stat Bogdan Aurescu, în calitate de co-preşedinte al Comisiei Mixte România – R. Serbia pentru protecţia minorităţilor naţionale, a avut, în perioada 28 februarie – 1 martie 2013, la Haga, o a doua rundă de discuţii bilaterale cu partea sârbă pentru implementarea Protocolului Comisiei, semnat la 1 martie 2012, la Bruxelles, precum şi a măsurilor convenite cu ocazia primei runde de consultări informale de la Haga, din perioada 22-23 octombrie 2012, transmite Romanian Global News.

   Continuare    Comentarii (0)   01.03.2013. 21:56

  Scrisoare Comisiei Mixte Româno-Sârbe

  Scrisoare Comisiei Mixte Româno-Sârbe Interguvernamentale pentru Minorităţi Naţionale

   Continuare    Comentarii (0)   27.02.2013. 21:58

  RGN: Terorism de stat al autoritatilor Serbiei in complicitate cu Biserica Ortodoxa Sarba impotriva preotilor Bisericii Ortodoxe Romane si a credinciosilor romani din Timoc

  re Într-o scrisoare de protest adresata autoritatilor din Serbia si Romania, parintele Boian descrie o actiune ce poate fi foarte usor incadrata la terorist de stat impotriva Bisericii ortodoxe Romane din serbia si impotriva credinciosilor romani/vlahi din Timoc. Scrisoarea preluata de Romanian Global News descrie o alta parte a incidentului petrecut saptamana trecuta, atunci cand un roman care isi ingropa mama a chemat preotii romani sa o ingroape, iar politia sarba a intervenit in complicitate cu preotii Biserii Ortodoxe Sarbe.

  Scrisoare de Protest
  În data de 9. februarie 2013 în jur de orele 17 după ce au terminat înmormântarea în satul Krivača de lângă Golubaț, preoții Bisericii Ortodoxe Române, Părintele Sarijan Rajkovici, Părintele Jel Bobu Lui și un student

   Continuare    Comentarii (0)   18.02.2013. 23:19

  RGN: Aflat la Bucuresti, Parintele Boian a informat autoritatile romane asupra situatiei grave a romanilor/vlahilor din Timoc

  re In cadrul unei vizite facute la Bucuresti, parintele Boian Alexandrovic, protopop al Protopopiatului Bisericii Ortodoxe Romane ‘”Dacia Ripensis” din Timoc a fost primit la Patriarhia Română, de ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David si de presedintele ICR Andrei Marga, transmite Romanian Global News.

  In cadrul discutiilor purtate la Ministerul de Externe cu ministrul Cristian David, parintele Boian a facut o informare completa asupra situatiei romanilor/vlahilor din Timoc si a discutiilor purtate cu Inaltul comisar al OSCE Knut Volaebek in cadrul vizitei efectuate

   Continuare    Comentarii (0)   18.02.2013. 23:02

  ADEVARUL: Nou atac al autorităţilor sârbe la adresa comunităţii româneşti din Valea Timocului

  re Nici nu a plecat bine de la Belgrad înaltul comisar OSCE pentru minorităţi, Knut Vollebaek, unde a purtat discuţii cu oficialii sârbi, că atacurile autorităţilor împotriva românilor/vlahilor din Timoc au fost reluate. Un etnic român a fost anchetat de poliţia sârbă, pentru că a apelat la un preot român să oficieze slujba de înmormântare a mamei sale.

  La sfîrşitul lunii ianuarie, Knut Vollebaek a avut o serie de întâlniri la Belgrad, în cadrul misiuni OSCE de monitorizare a respectării drepturilor minorităţilor de către Serbia. Cu această ocazie, preşedintele sârb Tomislav Nikolić a pretins că Serbia aplică “cele mai înalte standarde europene şi mondiale” în problema minorităţilor. Nikolić a mai susţinut că problema minorităţilor nu este o piedică în drumul Serbiei către

   Continuare    Comentarii (0)   18.02.2013. 22:58

  RGN: O noua actiune a Politiei Sarbe impotriva Bisericii Ortodoxe Romane din Timoc, in scopul intimidarii romanilor/vlahilor din localitate

  re În data de 13 februarie 2013 pe la ora 16:15 credinciosul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Andreia Radulovici din satul Crivacea de lângă Golubaț, in Timoc, a fost sunat la telefon de către poliția din Golubaț și a fost luat la rost pentru ca a chemat preoți românii să înmormânteze pe mama lui săptămâna trecută, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

  Credinciosul roman a fost supus unui intreg interogatoriu in care a fost intrebat de unde cunoaste preotii BOR, iar in final a fost chemat vineri 15 februarie la politie, la Golubaț, să dea declarație în legatură cu inmormantarea mamei sale.

  Alertat de credincios, Preotul Boian Alexandrovic a sunat la Politie unde politistul in cauza i-a declarat

   Continuare    Comentarii (0)   17.02.2013. 16:04

  Comunicat de Presă al Comisiei de Politică Externă a TNL în urma declarațiilor președintelui sârb Tomislav Nikolić

  re Tineretul Național Liberal își exprimă îngrijorarea față de situația românilor din Valea Timocului, în urma declarațiilor preşedintelui sârb Tomislav Nikolić acordate după întâlnirea cu înaltul comisar OSCE pentru minorităţi Knut Vollebaek.

  Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE, Knut Vollebaek, a efectuat recent o vizită în Serbia pentru a analiza respectarea drepturilor minorităților naționale, ocazie cu care s-a întâlnit atât cu lideri ai semnificativei comunități de români timoceni, cât și cu autoritățile de la Belgrad. În urma acestei întâlniri, președintele sârb a afirmat că „vlahii” trebuie să își standardizeze limba „cu sprijinul activ al statului sârb”.

  Tineretul Național Liberal consideră că declarațiile

   Continuare    Comentarii (0)   07.02.2013. 21:34

  Părintele Boian Alexandrovici din Timoc despre declarațiile făcute de președintele sârb Tomislav Nikolić și de Înaltul Comisar pentru minorități Naționale, Knut Vollebaek

  Părintele Boian, Protopop al Protopopiatului Bisericii Ortodoxe Române “Dacia Ripensis” din Timoc despre declarațiile făcute de președintele sârb Tomislav Nikolić și de Înaltul Comisar pentru minorități Naționale, Knut Vollebaek, făcute la întâlnirea de la Belgrad. Sursa: Romanian Global News.

     Comentarii (0)   04.02.2013. 21:26

  Adevarul.ro: Sârbii continuă să dezinformeze Europa în privinţa respectării drepturilor românilor din Timoc

  La o întâlnire cu înaltul comisar OSCE pentru minorităţi Knut Volebek, care a avut loc vineri

   Continuare    Comentarii (0)   02.02.2013. 21:46

  Dezbaterea “România-Serbia. Românii din Valea Timocului”, Sâmbătă, 31.03.2012, orele 11.00-13.40, Palatul Parlamentului

  re Sâmbătă, 31.03.2012, orele 11.00, la Palatul Parlamentului a avut loc dezbaterea “România-Serbia. Românii din Valea Timocului” , o dezbatere adresată în special tinerilor dornici să afle atât problemele cu care se confruntă românii din această regiune cât şi abordările pe care România trebuie să le aibă în raport cu Serbia pentru rezolvarea

   Continuare    Comentarii (1)   31.03.2012. 23:19

  Serbia continua politica represiva impotriva romanilor din Timoc. Parintele Boian cere ajutor Romaniei si institutiilor europene

  re Noi acte represive s-au intamplat in ultimele zile impotriva unor lideri ai romanilor/vlahilor din Timoc, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

  Astfel reputatului istoric si etnolog dr. Slavoljub Gatovici care lucrează la biblioteca din Zaicear, ca urmare a unei intervenţii televizate în care a vorbit despre tradiţiile şi obiceiurile zonei în care trăiesc romanii/vlahi din Timoc, i-a fost interzis accesul în bibliotecă de catre directorul bibliotecii, deşi este salariatul bibliotecii. Directorul a executat astfel ordinul primarului extremist din Zaicear, Bosco Nicic, acelasi primar care a incercat sa provoace conflicte interetnice la Spicova, incercand sa darame clopotnita romaneasca de acolo.

   Continuare    Comentarii (0)   28.03.2012. 21:06

  Invitatie dezbatere “România-Serbia. Românii din Valea Timocului”, Palatul Parlamentului, sâmbătă, 31.03.2012, orele 11.00

  re TNL Sector 5 vă invită la o dezbatere publică privind situaţia comunității românești din Valea Timocului, Serbia.

  Dezbaterea este adresată în special tinerilor care doresc să afle atât problemele cu care se confruntă românii din această regiune dar şi abordările pe care România trebuie să le aibă în raport cu Serbia pentru rezolvarea acestei probleme.

  Evenimentul va avea loc la Camera Deputaților, Palatul Parlamentului, sâmbătă, 31.03.2012, orele 11.00, intrarea S1.

  Invitaţii speciali d-nii. senatori Raymond Luca și Romeo-Florin Nicoară, membrii ai Comisiei de Politică Externă a Senatului României,

   Continuare    Comentarii (0)   21.03.2012. 01:50

  Lideri ai romanilor /vlahilor din Timoc s-au intalnit la Belgrad cu Inaltul Comisar pentru minoritati al OSCE

  O delegatie formata din dr. Pedrag Balasevic, Parintele Boian Alexandrovic, Zavisa Jurj

   Continuare    Comentarii (0)   21.03.2012. 01:26

  PDRS si-a inaugurat sediul filialei din Zaicear

  Partia Democrata a Rumanilor din Serbia a inagurat în oraşul Zaiecar biroul filialei

   Continuare    Comentarii (0)   12.03.2012. 18:52

  O delegatie a Ambasadei SUA la Belgrad a vizitat Timocul si a avut discutii cu liderii romanilor/vlahilor din zona

  O delegaţie Ambasadei SUA în frunte cu Sean Greenley din departamentul politic

   Continuare    Comentarii (0)   12.03.2012. 18:50

  CatalinCornea.ro: Românii, „fericiții” vorbitori a trei limbi materne: română, moldovenească, vlahă

  re Știm cu toții care este povestea inventării așa-zisei „limbi moldovenești”, ca urmare a raptului teritorial al Rusiei Țariste la adresa principatului românesc Moldova în 1812 și înglobarea Estului acestui principat (Basarabia) în imperiul Țarist. „Limba moldovenească” a fost o invenție a acelor timpuri, cu scopul creării unei limbi care să se deosebească cel puțin prin nume de limba română.

   Continuare    Comentarii (0)   06.03.2012. 22:49

  Incident la frontiera Serbiei de la Portile de Fier: Lideri romani timoceni agresati verbal de politia si vama sarba la intrarea in Serbia

  Nici nu s-a uscat bine cerneala pe Protocolul privind drepturile minoritatilor semnat de

   Continuare    Comentarii (0)   02.03.2012. 19:25

  FIJR: Comunicat cu privire la atitudinea reprezentanţilor media din Serbia legat de comunitatea româneasca din Valea Timocului

  FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI, organizaţie de reprezentare a jurnaliştilor de

   Continuare    Comentarii (0)   01.03.2012. 23:27

  Părintele Boian Al Lisăndroaichi (Bojan Alexandrovici), despre problemele românilor din Timoc

  Parintele Boian Al Lisăndroaichi(sarbii i-au slavizat numele in Bojan Alexandrovici) in apararea romanilor din Valea Timocului, oprimati de Serbia.

  Sursa video: TVR Info.

     Comentarii (0)   01.03.2012. 23:07

  Titus Corlatean referitor la Serbia: dacă vrea să adere la UE, statul vecin trebuie să respecte anumite criterii, printre care şi drepturile minorităţilor naţionale

  re România susţine în continuare parcursul european al Serbiei, dar dacă vrea să adere la UE, statul vecin trebuie să respecte anumite criterii, printre care şi drepturile minorităţilor naţionale. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedintele Comisiei de Politică Externă din Senat, Titus Corlăţean (PSD). El consideră că poziţia României este "corectă pe fond". Bucureştiul a blocat acordarea statutului de candidat la UE pentru Serbia, până când nu va fi semnat un protocol privind minorităţile scrie www.rfi.ro, preluat de Romanian Global News.

  Titus Corlăţean apreciază că poziţia României privind Serbia "este corectă pe fond . România a susţinut şi susţine în continuare foarte serios

   Continuare    Comentarii (0)   01.03.2012. 22:55

  Romanian Global News: Ponta gata sa sacrifice drepturile celor 300.000 de romani/vlahi din Timoc pentru relatiile sale de prietenie cu Tadic!

  re Preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al Uniunii Social Liberale, a criticat ca si Ion Iliescu atitudinea Romaniei în ceea ce priveşte aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, calificând-o drept incorectă şi pripită.

  Demonstrand ca habar nu are ca Titus Corlatean sustinea exact contrariul, pentru ca acesta chiar stie cu ce se mananca problema relatiei cu Serbia si problema romanilor timoceni, Ponta declara nonsalant ca autorităţile de la Bucureşti ar fi trebuit să se consulte cu Opoziţia în ceea ce priveşte poziţia faţă de aderarea Serbiei la UE, reamintind, în context, că senatorul PSD Titus Corlăţean este preşedintele Comisiei de politică externă!

   Continuare    Comentarii (0)   01.03.2012. 22:40

  Protocolul româno-sârb a fost semnat. Documentul ar trebui sa garanteaze drepturile românilor din Timoc

  Protocolul româno-sârb care asigură respectarea drepturilor pentru minoritatea romanilor/vlahilor

   Continuare    Comentarii (0)   01.03.2012. 22:36

  Vlasi na PRO TV - Protocolul intre Romania si Serbia

     Comentarii (0)   01.03.2012. 21:17

  Serbia trebuie monitorizata strict in respectarea drepturilor romanilor/vlahilor din Timoc

  In cadrul emisiunii realizata de jurnalista Mihaela Craciun la TVR International, “Articolul 7”, presedintele Comisiei Romanilor de Pretutindeni, senatorul Viorel Badea si directorul Agentiei de presa Romanian Global News, Eugen Popescu, au comentat situatia comunitatii romanilor/vlahilor din Timoc si demersul Romaniei de a conditiona acordul de asociere al Serbiei la Uniunea Europeana de acordarea drepturilor legitime pentru romanii/vlahii din Timoc, transmite Romanian Global News.
  rnrnrn

     Comentarii (0)   29.02.2012. 20:13

  Liderii romani din Timoc sustin integrarea Serbiei in UE dar si demersurile Romaniei de acordare a drepturilor legitime pentru comunitatea romanilor/vlahilor din Timoc

  Aflati in vizita in Romania doi din liderii romanilor/vlahilor din Timoc, parintele Boian Alexandrovic, Protopop de Dacia Ripensis si Zavisa Jurj, presedintele Asociatiei pentru cultura romanilor/vlahilor din Serbia “Ariadnae Filum” au declarat in exclusivitate pentru Romanian Global News ca romanii/vlahii din Timoc sprijina integrarea Serbiei in UE, dar si efortul Tarii Mama, Romania, de a convinge statul sarb sa le acorde drepturile pentru care ei se lupta de mai bine de 200 de ani.

     Comentarii (0)   29.02.2012. 20:13

  Adevarul.ro: Românii din Serbia, obligaţi să scrie într-o limbă inexistentă: “vlaha” cu litere chirilice

  Serbia a mai făcut un pas spre asimilarea populaţiei româneşti de pe Valea Timocului. După modelul

   Continuare    Comentarii (0)   20.02.2012. 20:49

  APCE: Romania impune un amendament la Raportul final privind Serbia. Tema drepturilor romanilor/vlahilor din Timoc prezenta in pozitia delegatiei Romaniei

  Serbia a ramas in continuare sub Monitorizare, in ciuda eforturilor reprezentantilor sai de a convinge

   Continuare    Comentarii (0)   26.01.2012. 21:03

  Rgnpress.ro: Autoritatile din Serbia pregatesc o noua diversiune romanilor din Timoc si Romaniei: instituirea asa zisei limbi “vlahe”!

  In ton cu minciunile debitate la intalnirile cu Presedintele Basescu de la Belgrad, despre care

   Continuare    Comentarii (0)   22.01.2012. 15:15

  Biserica Ortodoxa Sarba continua hartuirea Parintelui Boian si a Bisericii Ortodoxe Romane din Timoc

  Dincolo de minciunile debitate de oficialii sarbi la intalnirile cu omologii lor din Romania, despre intentiile

   Continuare    Comentarii (0)   02.01.2012. 00:05

  Adevarul: Liderii românilor din Serbia, acuzaţi că instigă la ură interetnică

  Autorităţile sârbe au încercat să minimizeze gravitatea incidentelor din 19 decembrie 2011,

   Continuare    Comentarii (0)   26.12.2011. 21:55

  Razboiul imagologic impotriva romanilor timoceni continua: Românii din Valea Timocului acuzaţi în presa sârbă că vor separatism

  Adevarul.ro relateaza ca presa de la Belgrad lansează noi atacuri dure la adresa comunităţii româneşti din

   Continuare    Comentarii (0)   18.12.2011. 04:38

  RGN: „MISTERIA CARPATICA”, formaţie de muzică românească modernă din Timoc, vă cere ajutorul!

  Adresăm acest Apel tuturor persoanelor care sunt în stare să ajută efortul nostru în luptă pentru cultura Neamului nostru. Această lupta nu este doar a noastră, nu este doar a unor indivizi, ea pretinde că nivelul nostru de conştiinţa să fie la un nivel atat de înalt, încât să întelegem că a venit ultimul moment să pastrăm mostenirea preţioasă a străbunilor noştri. Vom expune aici atitudinea noastra.

  Detalii: http://www.rgnpress.ro/categorii/asociatii--ambasade/3836-misteria-carpatica-formatie-de-muzica-romaneasca-moderna-din-timoc-va-cere-ajutorul.html

  sau www.misteriacarpatica.webs.com

     Comentarii (0)   20.11.2011. 22:04

  mesajul preotului Boian Alecsandrovici la intampinarea lui Basescu in Timoc!

  re "Vreau ca sa va spun ca vizita dvs. astazi, aici, in Timoc, este un eveniment istoric. Este foarte importanta pentru noi, pentru ca, dupa sute de ani, cand odata domnitorii Tarii Romanesti veneau si construiau biserici in Timoc , pentru romanii de aici, nu s-a mai facut nicio vizita a vreunui sef de stat al tarii-mama, Romania.

  Ne aflam in zona Timocului, unde oficial si real exista 154 de sate suta la suta romanesti, 48 de localitati mixte si, in jur, daca adunam pe toti locuitorii satelor si localitatilor mixte, 300, pana la 350.000 de romani , inca, cu voia lui Dumnezeu, vorbitori de limba noastra", a spus preotul Boian Alecsandrovici la intampinarea lui Basescu in Timoc.

  Basescu insa... a asigurat romanii din Timoc de sprijin... fara sa conditioneze avansarea Serbiei spre UE de respectarea drepturilor minoritatilor...
  nu suna asta a tradare ascunsa sum masca unui PR prea bine cunoscut la acest personaj?

  citeste si: http://youthvoice.ro/valea-timocului/rgn-dupa-200-de-ani-de-asteptare-si-lupta-pentru-identitate-basescu-calca-in-picioare-sperantele-romanilorvlahilor-din-timoc/

     Comentarii (0)   03.11.2011. 01:00

  RGN: După 200 de ani de aşteptare şi luptă pentru identitate, Băsescu calcă în picioare speranţele românilor/vlahilor din Timoc

  În condiţiile în care sute de români/vlahi sunt anchetaţi de poliţia şi procuratura sârbă, în condiţiile în care cei 300.000 de români din Timoc nu au nici măcar o singură ora de limba româna in şcoală, în condiţiile în care statul sârb şi Biserica Ortodoxă Sârbă hărţuieste zilnic Biserica Ortodoxă Română şi pe românii/vlahii care doresc slujba în limba româna, în condiţiile în care toţi liderii românilor din Timoc sunt ancheţati şi hărţuiţi, în condiţiile în care alegerile Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Rumane sunt fraudate

   Continuare    Comentarii (0)   02.11.2011. 00:49

  ADEVARUL: „Serbia vrea să adere la UE ignorând drepturile românilor din Timoc”

  Lipsa de reacţie a României faţă de prigonirea etnicilor români de pe Valea Timocului (Serbia) dă apă la

   Continuare    Comentarii (0)   25.10.2011. 04:04

  Camera Deputaţilor încurajează Serbia în arestarea, anchetarea şi asimilarea românilor din Timoc. O trădare a intereselor româneşti care va rămâne în Istorie

  În pofida declaraţiilor sforăitoare ale oficialilor români legat de faptul că Parlamentul României nu îşi

   Continuare    Comentarii (0)   21.10.2011. 21:02

  TimocPress: “Români au fost, români sunt încă! – Istorie şi spiritualitate, recurs la identitate în Serbia de Răsărit”

  Masa rotunda cu tema “Români au fost, români sunt încă! – Istorie şi spiritualitate, recurs la identitate

   Continuare    Comentarii (0)   10.10.2011. 22:21

  Interviu in ADEVARUL Predrag Balasevic: “Se fac presiuni pentru ca etnicii români să nu-şi declare adevărata naţionalitate”

  Interviu in ADEVARUL Predrag Balasevic: “Se fac presiuni pentru ca etnicii români să nu-şi declare

   Continuare    Comentarii (0)   10.10.2011. 22:15

  Noi abuzuri ale autorităţilor sârbe la Şipicova, în Timoc, pentru a intimida populaţia să-şi declare originea românească

  In Comuna (raionul) Zaicear, poliţia sârba a desfăşurat ieri, 5 octombrie, o campanie de intimidare

   Continuare    Comentarii (0)   08.10.2011. 00:54

  Sărbătoare pentru românii de pe Valea Moravei

  Isacova, Morava, Serbia/Ziarul Lumina/sâmbătă, 20 august 2011/ - Preasfinţitul Părinte Episcop Daniil al

   Continuare    Comentarii (0)   21.08.2011. 18:21

  Praznicul Schimbarea la Față a Mântuitorului sărbătorit la Mălainița

  Mălainiţa, Timoc, Serbia/Protopopiatul Ortodox Român al Daciei Ripensis/sâmbătă, 20 august 2011/ - De ziua praznicului Schimbării la Față, la Parohia din Mălainiţa a fost săvîrțită Sfănta Liturghie, la care au participat numeroși creadincioși din satele de pe Valea Timocului.

   Continuare    Comentarii (0)   21.08.2011. 18:20

  Emisiunea in premiera Antena3: ROMANII UITATI DIN VALEA TIMOCULUI

     Comentarii (0)   02.08.2011. 23:49

  Partia Democrata a Rumanilor din Serbia condamna comportamentul vamesilor sarbi fata de copii romani care veneau in Tara mama

  Partia Democrata al Rumânilor din Serbia (PDRS) transmite amaraciunea si dezamagirea

   Continuare    Comentarii (0)   02.08.2011. 23:36

  KANAL D: Haiducul credinţei din Timocul Sârbesc. Video

  Mălainiţa, Timoc, Serbia/KANAL D/- Se spune că trebuie să pătimeşti pentru credinţă. Boian

   Continuare    Comentarii (0)   02.08.2011. 23:33

  Proiect de susţinere a unei agenţii de presă româneşti din Serbia

  Nigotin, Timoc, Serbia/AGERPRES/miercuri, 20 iulie 2011/ - Comitetul pentru Drepturile Omului din Nigotin, Serbia, a promovat un proiect de susţinere a Agenţiei Timoc Press, care se adresează comunităţii româneşti din regiunile istorice Timoc, Morava şi sudul Dunării.

   Continuare    Comentarii (0)   23.07.2011. 21:26

  Dupa 200 de ani romanii din Bor au din nou preot care va sluji in limba romana

  re Pentru prima dată după o perioadă de aproximativ 200 de ani, când credincioșii ortodocși români din zona Borului nu au avut posibilitate să audă slujbă în limba lor maternă, iată acum Preacucernicul Părinte Antonie Isac, noul preot hirotonit începe să calce pe urmele preotului Ion Guran (preot la Zlot 1837 - 1839 care a slujit în limba română), transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

  În ziua de duminica 3 iulie, la biserica ”Sf. Arhangheli și Cuvioasa

   Continuare    Comentarii (0)   04.07.2011. 20:04

  Discriminare in Timoc: 2.600 de romani din Bor cer reintroducerea emisiunii in limba romana la televiziunea si radioul local

  Partia Democrată a Rumânilor din Serbia (PDRS) a ţinut o conferinţa de presă la Bor, unde

   Continuare    Comentarii (1)   06.06.2011. 19:33

  Primarul ultranationalist sarb al Zaicerului a interzis adunarea Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia

  re Actiunile antiromanesti continua in Timoc. Astfel primarul ultranationalist sarb al Zaicerului, Bosco Nicic, a interzis adunarea Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia, facand presiuni asupra tuturor institutiilor care aveau o sala de conferinte pentru a nu o inchiria romanilor, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

  Liderii PDRS au denuntat actiunile primarului extremist intr-o conferinta de presa tinuta in fata primariei din Zaiceri si au anuntat

   Continuare    Comentarii (0)   02.06.2011. 19:58

  Delegatia romanilor din Timoc s-a intalnit cu seful Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni

  Ieri 18 mai delegatia romanilor din Timoc formata din din Pedrag Balasevic, preşedinte al Partidului

   Continuare    Comentarii (0)   20.05.2011. 00:17

  Titus Corlatean: Acordul de stabilizare și de asociere intre UE si Serbia, trece in Parlament, in functie de situatia romanilor din Timoc. Audio!  Miercuri, 18 mai a.c., preşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlăţean, s-a întâlnit cu delegaţia liderilor comunităţii românilor din Serbia, compusă din Pedrag Balasevic

   Continuare    Comentarii (0)   20.05.2011. 00:15

  Proiect transfrontalier, în pericol de a fi sistat din cauza unor divergenţe de opinie

  Bor, Timoc, Serbia/TimocPress/vineri, 29 aprilie 2011/ - Proiectul transfrontalier „Identitate, cultură

   Continuare    Comentarii (0)   01.05.2011. 08:53

  www.daciaortodoxa.ro: Prima Liturghie in limba romana dupa 150 de ani, parohia ortodoxa romana ”Sfantul Mucenic Ioan Valahul”, Nigocin, Serbia

  În Sâmbătă lui Lazăr, 16 aprilie 2011, credincioșii parohiei ortodoxe române ”Sfântul Mucenic Ioan Valahul” din Nigocin,au avut prilejul de a asculta pentru prima dată, după un secol și jumătate Sfânta Liturghie în limba lor maternă, limba română, care a fost oficiată în paraclisul protopopiatului ortodox român al Daciei Ripensis de câtre protopop iconom stavrofor Boian Alexandrovici, împeună cu preoții Iel Buobu Lui, parohul de Horreum Margi și Isacova și Ioan Liviu Micu, secretar al protopopiatului.

  Bucuria credincioșilor a fost foarte mare pentru că au avut ocazie sa participe și la prima Sfântă Taina a Botezului oficiată în aceasta parohie unde a fost încreștinat un tânăr român timocean primind numele de Ștefan.

  Continuare si Foto: http://www.daciaortodoxa.ro/ro/component/content/article/6-religioase/92-prima-liturghie-dup-150-de-ani-in-limba-roman.html

     Comentarii (0)   17.04.2011. 08:02

  Dar din Tara pentru romanii din Busur, Timoc

  In urma hotararilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, prin care eparhiile din tara

   Continuare    Comentarii (1)   21.03.2011. 22:00

  www.adevarul.ro: Dumnezeu nu ştie româneşte în Valea Timocului

  Biserica sârbă a dus şi duce în estul Serbiei o luptă aprigă de sârbizare a românilor, îmi spune

   Continuare    Comentarii (0)   12.03.2011. 08:23

  www.historia.ro: Cum s-a stricat prietenia dintre România si Iugoslavia

  În folclor circula si acum vorba ca România are doar doi vecini buni: Serbia (fosta Iugoslavie) si

   Continuare    Comentarii (0)   25.02.2011. 23:05

  Prima bibliotecă de carte bisericească şi laică în Timoc

  În Timoc a fost deschisă prima bibliotecă de carte bisericească şi laică care va funcţiona în cadrul Protopopiatului Bisericii Ortodoxe Române al Daciei Ripensis cu sediul în oraşul Nigotin.

  Preotul-martir Boian Alexandrovici a declarat joi, că a luat această iniţiativă în scopul iniţierii

   Continuare    Comentarii (0)   05.02.2011. 03:03

  Părintele Bojan Alexandrovici se străduie să ţină ridicat stindardul românismului, în Timoc, Serbia

  La Mălainiţa, localitate aflată la Sud de Dunăre în Serbia de Răsărit, părintele Bojan Alexandrovici

   Continuare    Comentarii (0)   28.01.2011. 18:57

  Basescu la APCE: “Vom întreprinde demersuri în vederea recunoaşterii statutului de minoritate românească pentru aromâni, vlahi, istroromâni şi meglenoromâni”

  In cadrul alocuţiunii Preşedintelui României, Traian Băsescu, în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului

   Continuare    Comentarii (0)   28.01.2011. 16:02

  Seful Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni a mers Timoc

  Dupa recentele actiuni antiromanesti ale autoritatilor sarbe impotriva liderilor si comunitatii romanesti din Timoc si Voivodina, secretarul de stat Eugen Tomac a efectuat o scurta vizita la comunitatea romaneasca din Timoc,

   Continuare    Comentarii (0)   25.12.2010. 11:58

  Adevarul: Prigoană fără precedent asupra românilor din Serbia

  Zeci de etnici români din Timoc au fost anchetaţi de poliţia sârbă în legătură cu finanţarea

   Continuare    Comentarii (0)   23.12.2010. 01:36

  Prigoană fără precedent asupra românilor din Serbia

  Zeci de etnici români din Timoc au fost anchetaţi de poliţia sârbă în legătură cu finanţarea de

   Continuare    Comentarii (0)   23.12.2010. 01:04

  PDRS: "continua asimilarea fortata a romanilor din Serbia de Rasarit"

  Principalul partid politic al romanilor din Serbia, Partia democrata a Rumanilor din Serbia

   Continuare    Comentarii (0)   22.12.2010. 00:19

  Pedrag Balasevic despre problemele din Timoc: Imi este teama ca situatia poate scapa de sub control

  Prezent la Bucuresti pentru intalniri cu autoritatile romane, dr. Pedrag Balasevic, Presedintele Partiei

   Continuare    Comentarii (0)   21.12.2010. 00:35

  România sa va opune aderarii Serbiei la Uniunea Europeana in cazul in care situatia Românilor din Serbia nu se va schimba urgent

  Pe fondul noilor actiuni antiromanesti din Timoc si a intalnirii cu delegatii Partiei Democrate a Rumanilor

   Continuare    Comentarii (0)   21.12.2010. 00:34

  în anul 1722 bisericile din Timoc au aparţinut juridic şi spiritual de Episcopia Râmnicului

  Protopopul de Dacia Repensis din Serbia de nord-est, pr. Boian Alexandrovici, a prezentat mai multe izvoare documentare care confirmă existenţa bisericii ortodoxe româneşti pe acele meleaguri.

   Continuare    Comentarii (0)   21.12.2010. 00:31

  Zi de sarbatoare la romanii timoceni

  Pe 13 decembrie 2010, în Timoc, a fost zi de sărbătoare: românii timoceni din Bor și împrejurimi l-au sărbătorit pe Sf. Andrei (pe stil vechi), transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

   Continuare    Comentarii (1)   15.12.2010. 00:23

  Primul preot misionar, hirotonit la sud de Dunare dupa 1400 de ani

  Preasfintitul Parinte Episcop Daniil a hirotonit la finele saptamanii trecute primul preot ortodox roman misionar la sud de Dunare, dupa 1400 de ani, in persoana diaconului Iel Buobu

   Continuare    Comentarii (0)   18.11.2010. 00:57

  PDRS, reactioneaza la inlocuirea limbii romane cu cea sarba in CNMNR, de catre Belgrad

  Intr-un comunicat de presa facut public, cel mai important partid romanesc din Serbia Partidul Democrat al Romanilor din Serbia, condamna ferm gestul autoritatilor de la Belgrad si al marionetelor care conduc la ora actuala Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Rumâne, prin care limba de romana a fost inlocuita cu cea sarba, ca limba de comunicare.

   Continuare    Comentarii (0)   12.11.2010. 00:09

  In timp ce Romania sprijina Serbia sa intre in UE, Belgradul loveste din nou in romanii/vlahii din Timoc

  In timp ce Romania sprijina Serbia sa parcurga etape hotaratoare in procesul de integrare europeana, autoritatile de la Belgrad aplica o noua lovitura romanilor / vlahilor din Timoc.

   Continuare    Comentarii (0)   30.10.2010. 17:13

  Congresul Românilor din Serbia

  “Ariadnae Filum” - Asociaţia pentru Cultură a Românilor- Vlahilor din nordul Serbiei va organiza, în perioada 05-07 noiembrie 2010, in localitatea Doni Milanovaţ (Donji Milanovac), ”Congresul Românilor din Serbia”.

   Continuare    Comentarii (0)   28.10.2010. 23:32

  Deputatul roman din Parlamentul Ucrainei apara la APCE drepturile romanilor din Serbia

  La sedinta Comisiei politice a APCE de la Strasbourg, in cadrul dezbaterilor a temei Reconcilierea intre statele fostei

   Continuare    Comentarii (0)   14.10.2010. 21:21

  întâlnire a studenţilor sârbi de etnie românească la Craiova

  Fundaţia „Scrisul Românesc”, Craiova, Romania şi Agenţia de presă TIMOC PRESS, Nigotin,

   Continuare    Comentarii (0)   14.10.2010. 21:19

  CUVÂNTUL REPREZENTANTULUI ROMÂNILOR DIN VALEA TIMOCULUI

  Onorată adunare,
  Fraţilor ardeleni şi bucovineni
  Printre Românii care se mai află în afară de hotarele României mari de astăzi, dar care se bucură

   Continuare    Comentarii (0)   14.10.2010. 21:16

  După peste 150 de ani, primul botez în limba română

  Duminică, 1 august 2010, părintele Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis, a oficiat Sfânta

   Continuare    Comentarii (0)   15.08.2010. 03:11

  Românii din Timocul sârbesc: Este un mare pericol să ne pierdem identitatea

  Reprezentanţii comunităţii româneşti din Timocul sârbesc le-au atras atenţia, vineri, autorităţilor de la

   Continuare    Comentarii (0)   15.08.2010. 03:04

  Romanii din vecinatatea imediata - TIMOC

  Îi spunem Valea Timocului, cu toate că în răsăritul Serbiei întâlnim români ca şi pe Valea Moravei sau Valea Dunarii. Acolo unde sunt asezaţi românii sunt autohtoni; sârbii nu ajung în vestul

   Continuare    Comentarii (0)   12.07.2010. 15:52

  TVR - Biserică românească în Serbia

     Comentarii (0)   12.07.2010. 15:12

  Al patrulea festival "Joc românesc" la Jâtcovita, In Timoc

  În satul romanesc Jâtcovita comuna Golumbat, din Timoc, a avut loc ieri 10 iulie a patra editie festivalului

   Continuare    Comentarii (0)   12.07.2010. 08:59

  Profesori din România în Valea Timocului

  În data de 8 iunie, 128 de profesori de geografie din întreaga Românie au vizitat biserica din Mălainiţa. ”Mare bucurie ne-aţi făcut cu vizita dumneavoastră de astăzi pentru că aţi arătat că noi românii timoceni –aşa numiţi de popoarele slave, vlahi– nu suntem părăsiţi de fraţii noștri din România” a spus preotul Boian Aleksandrovici, parohul acestei biserici şi protopopul Daciei Ripensis.

   Continuare    Comentarii (0)   25.06.2010. 22:19

  Românii din Timoc dau Serbia în judecată pentru acţiunile de intimidare ale poliţiei sârbe şi pentru fraudarea alegerilor din 6 iunie

  Ministrul român de Externe: „Regret hărţuiala la care au fost supuşi românii din Timoc“. Totuşi, oficialul român este convins că vor veni vremuri mai bune pentru români. Comunitatea de români din Serbia va cere dreptate la CEDO pentru abuzurile comise

   Continuare    Comentarii (0)   25.06.2010. 22:03

  „Uniţi pentru Bor” Dr. Predrag Balaşevici

  Bor, Timoc, Serbia/Timoc Press/miercuri, 19 mai 2010/ - O delegaţie de reprezentanţi ai Partiei Democrate al Rumânilor din Sârbie şi ai Partidului Romilor, de pe lista „Uniţi pentru Bor” Dr. Predrag Balaşevici, a depus comisiei electorale municipale o listă cu candidaţii lor pentru consilieri.

   Continuare    Comentarii (0)   20.05.2010. 09:42

  PDRS intra in competie pentru alegerea consiliul local al comunei Bor din Timoc

  Dr. Pedrag Balasevici presedinte al PDRS, a depus ieri candidatura Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia la alegerile pentru Consiliul local al Comunei(raionului) Bor din Timoc, comuna compusa din 12 localitati din care 11 cu populatie majoritar romanesca, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

  Alegerile pentru functia de primar vor fi organizate pe 20 iunie, fiind

   Continuare    Comentarii (0)   19.05.2010. 11:17

  Deputatul Tudor Pantaru interpeleaza MAE pe problema romanilor/vlahilor din Timoc

  In scrisoarea cu nr. 2875A/11.05.2010 deputatul Tudor Pantaru, ales in colegiul uninominal 2, din

   Continuare    Comentarii (0)   12.05.2010. 17:40

  Adevarul: Românii din Timoc, hăituiţi de poliţia sârbă

  re Poliţia sârbă comite abuzuri împotriva românilor „ca pe vremea lui Tito“. Neoficial, MAE a trimis o notă de protest Belgradului. Peste 300 de etnici români din estul Serbiei au fost interogaţi de poliţia şi procuratura sârbă în legătură cu listele electorale pentru alegerile locale de luna viitoare.

  Poliţia sârbă susţine că nu face nimic altceva decât să ancheteze autenticitatea semnăturilor pe listele electorale, în baza cărora partidele româneşti pot fi alese direct. Reprezentanţii românilor-vlahi din ţara vecină spun, însă, că poliţia încearcă să-i intimideze pe românii timoceni, pentru ca aceştia să nu îşi aleagă reprezentanţi români în administraţia locală.

   Continuare    Comentarii (0)   12.05.2010. 11:52

  Creşte numărul parohiilor româneşti în Timoc

  Malainiţa,Timoc, Serbia/TimocPress/vineri, 15 ianuarie 2010/ - Protopopiatul ortodox român ‘Dacia Ripensis’, cu sediul în localitatea Malainiţa, situată la 17 kilometri de oraşul Nigotin, a reactivat 11 parohii ortodoxe române în Timocul Sârbesc.

   Continuare    Comentarii (1)   15.01.2010. 22:18

  Boian Alexandrovici – premiul EMINESCU

  Băile Herculane, Romania/TimocPress/vineri, 15 ianuarie 2010/ - Premiile ‘Eminescu’ au fost decernate vineri la statuia poetului naţional din centrul istoric al oraşului Băile Herculane.

   Continuare    Comentarii (0)   15.01.2010. 22:15

  Craciunul in Timoc la Biserica romaneasca din Malinita

  re Malainita, Timoc, Serbia/TimocPress/vineri, 08 ianuarie 2010/ - Joi, 7 ianuarie, romanii din Timoc a sarbatorit Craciunul pe stil vechi. La slujba prilejuita de Nasterea Domnului din Biserica romaneasca din Malinita, tinuta de parintele Boian Alexandrovici, Protopop de Dacia Ripensis, au fost numerosi credincioşii, oaspeti şi reprezentanti romanilor din zona Timocului.
  Credincioşii prezenţi la slujbă au primit cărţi de rugaciune şi calendare în limba română.
  Sursa: http://www.timocpress.info/?p=2358

   Continuare    Comentarii (0)   09.01.2010. 12:02

  La hramul bisericii ortodoxe romanesti din Malainita

  Malainiţa,Timoc, Serbia/TimocPress/marţi, 24 noiembrie 2009/ - Sâmbătă, 21 noiembrie, 2009, clopotele au rasunat din nou in curtea Biserici ortodoxe romane din Malainita, pentru credinciosi romani si oaspeti veniti din Timoc si din Romania,

   Continuare    Comentarii (0)   25.11.2009. 00:20

  A doua bisericuta romaneasca sfintita la Isacova, pe Valea Moravei

  Pe Valea Moravei, in comuna Ciupria la Iasacova, romanii din zona, sub pastorirea Ipodiaconului Bobului, au construit in timp record o bisericuta romaneasca cu hramul Sfintilor mucenici Montanus Preotul si sotia sa Maxima din Singidunum, transmite Romanian Global

   Continuare    Comentarii (0)   25.11.2009. 00:19

  Vineri, 20 noiembrie 2009, a avut loc la Bor, in Timoc, un concert extraordinar susţinut de Tudor Gheorghe şi taraful său

  Organizat cu sprijinul Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Rumâne din Serbia, Centrului Cultural şi Primăriei din Bor, evenimentul a avut loc la Şcoala de Muzică din Bor, orele 19.00 şi a încheiat seria manifestărilor dedicate în acest

   Continuare    Comentarii (0)   21.11.2009. 21:00

  A doua biserica romaneasca din Timoc va fi sfintita duminica 22 noiembrie

  re Pe Valea Moravei, in comuna Ciupria la Iasacova, romanii din zona, sub pastorirea Ipodiaconului Bobului, au construit in timp record o bisericuta romaneasca cu hramul Sfintilor mucenici Montanus Preotul si sotia sa Maxima din Singidunum, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc. La sfintire vor participa credinciosi romani din zona, precum si Episcoul roman Daniil Partosanu, Epicop de Dacia Felix. Noua parohie face parte din Protopopiatul Ortodox Dacia Ripensis, pastorit de Parintele Boian Alexandrovic.

   Continuare    Comentarii (0)   21.11.2009. 14:12

  info - Mediateca românilor din Timoc, proiect documentar dedicat românilor din Timoc

  Miercuri, 4 noiembrie şi joi, 5 noiembrie 2009, orele 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti), va avea loc o serie de evenimente dedicate comunităţii româneşti din Timoc (Serbia de Răsărit),

   Continuare    Comentarii (0)   31.10.2009. 02:12

  PROGRAM RADIO-TV ÎN LIMBA ROMÂNĂ LA NIGOTIN – SERBIA

  Nigotin, Timoc, Serbia/TimocPress/miercuri, 07 octombrie 2009/ - Comitetul pentru Drepturile Omului din Negotin realizează proiectul “DESCHIDEREA UNUI PROGRAM RADIO-TV ÎN LIMBA ROMÂNĂ LA NIGOTIN – SERBIA”.

   Continuare    Comentarii (0)   09.10.2009. 08:12

  Emisiuni tv in limba romana pentru romanii/vlahii din Valea Timocului

  Comitetul pentru Drepturile Omului din Negotin a inceput punerea in practica a proiectului "Deschiderea unui program in limba romana la Nigotin - Serbia", transmite TimocPress citata de Romanian Global News

   Continuare    Comentarii (0)   08.10.2009. 12:39

  << Prima pagină < Pagina precedentă [1 / 2] Pagina următoare > Ultima pagină >>

  Legături


  RGN Press

  tolerance.ro

  frunze.ro

  condei.ro

  catalincornea.ro

  dan tanasa

  atdr.ro

  stiribucuresti.blogspot.com

  pro-unire.blogspot.com

  bugeacul-romanesc.blogspot.com

  harghitaturism.blogspot.com

  covasnaturism.blogspot.com

  harghitanews.blogspot.com

  stiricovasna.blogspot.com
  miculdictator.blogspot.com

  infotineret.ro

  Casa Danielescu

  Festival Enescu
  publicatia cuvintenoi.ro
  Forumul International al Jurnalistilor Romani

  Fundatia Scrisul Romanesc
  Protopopiatul Dacia Ripensis
  Centrul de Studii pentru Resurse Romanesti
  Valea Timocului
  Comunitatea romanilor din Serbia

  romanii-din-bulgaria

  www.romedia.gr

  Publicatia Arcasul din Cernauti

  Radio Ucraina Internaţional

  Cernauti

  Bucovina de Nord

  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa

  Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Micherechi

  www.foaia.hu

  evaiova.blogspot.com

  Stiri romanesti din Ungaria

  Basarabia Pamant Romanesc

  Desteapta-te Romane!

  Romani pentru romani
  Romani pentru romani

  Parohia Aita Mare

  Manastirea Sf. Ioan

  www.noiromanii.ro

  informatia harghitei

  Cuvantul Liber

  Condeiul Ardelean

  martiri romani

  forum harghita covasna mures
  www.saff.ro

  Metroul Greu

  Casa Danielescu-Cazare Tg JiuCasa Danielescu-Cazare Tg Jiu
  Romanii de langa noi blogspot Romanii de langa noi blogspot
  www.Catedrale.Cerc.Ro www.Catedrale.Cerc.Ro
  ZiuaNationala.RO ZiuaNationala.RO
  MiculDictator.blogspot
  Dincolo de Tisa Dincolo de Tisa
  www.Cernauti.ro www.Cernauti.ro
  BucovinaDeNord.RO BucovinaDeNord.RO
  www.Bucovina.net www.Bucovina.net
  www.Bukovina.ro www.Bukovina.ro
  Bucovina Forestiera Bucovina Forestiera
  Ziarul românesc Concordia Ziarul românesc Concordia
  Ziarul românesc Arcașul Ziarul românesc Arcașul
  Blog românesc în Cernăuți Blog românesc în Cernăuți
  Blogul românilor din Cernăuți Blogul românilor din Cernăuți
  Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei Clubul Românilor Maramureseni din Dreapta Tisei
  Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Cernăuţi Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Cernăuţi
  Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti
  Satul românesc Boian din regiunea Cernăuți Satul Boian, Cernăuți
  România Carnavalului România Carnavalului
  Gică Manole - istoric şi eseist Gică Manole - istoric şi eseist
  Alexandrina Cernov Alexandrina Cernov
   Constantin Chirilă Constantin Chirilă
  Cahuleanu Cahuleanu
  Utkonosovka/Erdek-Burnu, sat românesc regiunea Odesa Utkonosovka/Erdek-Burnu, sat românesc regiunea Odesa
  ocietatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, Cernăuţi Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, Cernăuţi
  Romanii din jurul Romaniei Romanii din jurul Romaniei
  Mitropolia Basarabiei Mitropolia Basarabiei
  Ghimpu.wordpress.com Ghimpu.wordpress.com
  RomaniiDinKazahstan RomaniiDinKazahstan
  Cele doua Tribalii Cele doua Tribalii
  ValeaTimocului.RO ValeaTimocului.RO
  www.Libertatea.rs www.Libertatea.rs
  Institutul de Cultura al Romnilor din Voivodina Institutul de Cultura al Romnilor din Voivodina
  Astra Romana blog Astra Romana blog
  Banatul Sarbesc blog Banatul Sarbesc blog
  Portal Banat Portal Banat
  Enciclopedia Banatului Enciclopedia Banatului
  Romanii din Serbia Romanii din Serbia
  www.radio-resita.ro www.radio-resita.ro
  Fundatia Scrisul Romanesc Fundatia Scrisul Romanesc
  Stiri din Bucuresti Stiri din Bucuresti
  Romanii din Ungaria Romanii din Ungaria
  Stiri romanesti in Ungaria Stiri romanesti in Ungaria
  Micherechi, Hu, sat românesc Micherechi, Hu, sat românesc
  Foaia Romaneasca Foaia Romaneasca
  Site fosta Asociatie a Studentilor Romani din Ungaria Site fosta Asociatie a Studentilor Romani din Ungaria
  Asociatia Interculturala de Tineret Romano-Maghiara Asociatia Interculturala de Tineret Romano-Maghiara
  Martiri Romani Martiri Romani
  Casa de copii Sfantul Iosif Casa de copii Sfantul Iosif
  CovasnaTurism.blogspot CovasnaTurism.blogspot
  HarghitaTurism.blogspot HarghitaTurism.blogspot
  www.PrintPoster.ro www.PrintPoster.ro
  www.Intorsura.Ro www.Intorsura.Ro
  www.Turismmontan.3x.ro www.Turismmontan.3x.ro
  StiriCovasna.blogspot.com StiriCovasna.blogspot.com
  HarghitaNews.blogspot.com HarghitaNews.blogspot.com
  Casa de copii Casa de copii "Sf.Iosif" Odorheiu Secuiesc
  EternulMaramures.RO EternulMaramures.RO
  FoaieNationala.RO FoaieNationala.RO
  Dacia-România Dacia-România
  Enciclopedia Dacică Enciclopedia Dacică
  www.Dacia.org www.Dacia.org
  www.pelasgia.org www.pelasgia.org
  ZiarulLumina.RO ZiarulLumina.RO
  Sport in Gorj .ro
  www.EastBike.Ro
  ABIT ABIT
  Free & demo software
  El Pais El Pais
  El Mundo El Mundo
  Le Monde Le Monde
  Liberation Liberation
  Le Figaro Le Figaro
  La Tribune La Tribune
  Veritasaga Veritasaga.ro
  ProARME ProARME.ro

 • Radio Vocea BASARABIEI
 • The Sun click here !
 • The Guardian click here !
 • TV-Links click here !
 • Reuters click here !
 • Live On-lineTV click here !
 • Liberation click here !