Prima pagină · Valea Timocului · Camera Deputaţilor încurajează Serbia în arestarea, anchetarea şi asimilarea românilor din Timoc. O trădare a intereselor româneşti care va rămâne în Istorie

English Articles

 • Romanian Ministry of Foreign Affairs: Ukraine must maintain the level of protection for the rights of national minorities in order to remain anchored to its European track (English)
 • Commissioner: Harassment of Romanian-language schools in Transnistria goes against right to education (English)
 • Anil Polat: Why Is The Internet In Romania So Damn Fast? (English)
 •   Read all English Articles

  Comentarii

  Articole noi

 • Reforma administrației publice, mai mult decât „listele de partid”– episodul III (performanța funcționarilor poate crește) (Politica)
 • Cătălin Cornea: Iohannis, Pollit și Bouckaert despre reformă și reformită (Educatie)
 • Condei.ro: Tinerii în politică? (Politica)
 • Alexandru Croitoru: Borc, pâra și whistle blowing (Economie)
 • Criterii pentru „noua clasa politică” (Politica)
 • Pădurea, între beneficiile și capriciile democrației (Mediu)
 • Problema lui Dragnea: funcționarii și procurorii (Covasna)
 • Condei.ro: Incă o escadrilă de avioane F-16 ?! (Harghita)
 • Logica ministrului delegat (Mureș)
 • Cătălin Cornea: Să ne ferim de reformatori! (București)
 • Condei.ro: La ce ne trebuie nouă arme?! (Politica)
 • Va putea Rusia să creeze ieșire la Marea Neagră pentru Transnistria? (Sora BASARABIA)
 • Condei.ro: România se află pe locul 26 în lume la producția auto (Mediu)
 • Condei.ro: Ingrediente de stat (Politica)
 • Democrația rusească: de la „Transnistria” la „Ucraina liberă” (de est) (Bugeac)
 • Forțele separatiste transnistrene urmăresc să își construiască propria flotă militară aeriană (Sora BASARABIA)
 • Bloomberg.com: Moldova's Leanca Didn't Expect Putin's Crimea Push (Video)
 • Romanian Ministry of Foreign Affairs: Ukraine must maintain the level of protection for the rights of national minorities in order to remain anchored to its European track (English)
 • Fără sprijinul Bulgariei, copii românilor din Timocul bulgăresc învaţă Limba Română (Romanii din Bulgaria)
 • măgarul Kelemen Hunor (dupa cum l-a numit CTP) asteapta capitularea PNL din guvern pentru a întra la guvernare... (Harghita)
 • CTP în Gandul.info despre marțafoiul, anacoluticul și clismaticul verbal sorin oprescu (București)
 • Commissioner: Harassment of Romanian-language schools in Transnistria goes against right to education (English)
 • Dacă cineva spune ca un primar se poate suspenda din funcție ca să fie ministru înseamnă că nu cunoaște legea... (Politica)
 • Semn distinctiv pe produsele tradiţionale româneşti (Agricultură)
 • Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal poate vorbi și în Limba Română (Video)
 • Campionatul de Turism Sportiv "Stafeta Munților" 2014 (Mediu)
 • TVR: „Delfinul", singurul submarin militar al României, va fi retrimis în misiune în Marea Neagră (Infrastructura)
 • The Epoch Times Romania: Primăria Capitalei misterioasă: proiect de bloc cu patru etaje lângă Ateneu ţinut departe de ochii publicului (București)
 • Arhitectii bucureșteni se pronunță împotriva proiectului de mutilare a restaurantului Cina și zonei Ateneului Roman. Video Digi 24. (Video)
 • Primaria Capitalei tine la secret cum va arata blocul de patru etaje care se construieste langa Ateneul Roman (București)
 • Camera Deputaţilor încurajează Serbia în arestarea, anchetarea şi asimilarea românilor din Timoc. O trădare a intereselor româneşti care va rămâne în Istorie  În pofida declaraţiilor sforăitoare ale oficialilor români legat de faptul că Parlamentul României nu îşi va da avizul pentru Acordul de asociere al Serbiei la UE, ca urmare a prigoanei pe care Serbia o duce împotriva celor 300.000 de romani /vlahi din Timoc, Camera Deputaţilor a adoptat ieri 18 octombrie, cu 272 de voturi pentru, 2 abţineri şi 2 voturi împotriva, dintre care unul al deputatului Tudor Pantaru, Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de stabilizare şi asociere între Comunităţile Europene şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Republica Serbia, transmite Romanian Global News.

  Adica puterea si opozitia si-au dau mana invitand Serbia sa continue politica de represiune si de asimilare a romanilor/vlahilor din Timoc. Votul Camerei Deputatilor este un vot direct dat impotriva romanilor din Timoc si prin care Camera Deputatilor se descalifica, ramanand in Istorie Romanilor ca una din institutiile care a contribuit la disparitia populatiei romanesti din Serbia.

  Numele celor care au votat le gasiti aici, iar peste aceste nume puteti pune linistiti eticheta de tradatori ai intereselor romanesti, cel putin in ceea ce priveste Serbia.

  Daca urmariti atent pe linkul de mai jos veti observa ca principala comisie (comisia de fond) pentru acest proiect de lege a fost Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, acest lucru demonstrand clar ca interesul Romaniei pentru Serbia este doar unul economic. Cei peste 300.000 de romani/vlahi din Serbia nu conteaza pentru statul roman, care astfel devine aproape un stat schizofrenic. Ajuta la devorarea Neamului pe care ar trebui sa-l apere.

  Daca veti studia expunerea de motive facuta de guvernul Romaniei si semnata de Primul Ministru Emil Boc, veti constata aceeasi schizofrenie. Nici-un cuvant despre romanii din Serbia! Unde este institutia gardian a apararii drepturilor romanilor din afara frontierelor , adica Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni? Unde sunt deputatii si senatorii alesi in Circumscriptia 43 de romanii de pretutindeni? Ei bine pe unii dintre ei ii veti gasi ca au votat Pentru incurajarea politicilor represive ale Belgradului.

  Mai ramane totusi o speranta. Camera decizionala la acest proiect de lege este Senatul Romaniei, unde atat Presedintele Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni, senatorul Viorel Badea, cat si Presedintele Comisiei pentru Politica Externa, senatorul Titus Corlatean, au declarat ca respectivul acord nu va fi ratificat in lipsa unei actiuni clare a Serbiei de acordare de drepturi pentru romanii/vlahii din Timoc.

  Adica preluarea Consiliului National al Rumanilor din Timoc de catre cei care au castigat alegerile , incetarea imediata a anchetelor impotriva romanilor/vlahilor din Timoc, acordarea imediata de autorizatii de constructie pentru satele romanesti care vor sa-si construiasca biserici sub binecuvantarea Bisericii Ortodoxe Romane, introducerea prin lege a orelor de limba romana in scolile din cele 154 de localitati romanesti si in cele 20 de localitati mixte, afisarea bilingva a denumirii localitatilor in care sunt romani/vlahi, acordarea de spatii in mass-media pentru emisiuni in limba romana.

  Si senatorul Badea si senatorul Corlatean au condus Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni si cunosc foarte bine situatia dramatica a romanilor din Serbia. Cunosc faptul ca Serbia a anchetat peste 300 de romani timoceni numai in ultimul an, ca Serbia incearca standardizarea unei asa zise limbi vlahe, ca Serbia a fraudat alegerile pentru Consiliile nationale ale minoritatilor, ca Serbia pune zilnic piedici Biserii Ortodoxe Romane in Timoc, ca Serbia refuza introducerea de ore de limba romana in scolile din Timoc, ca procuratura si securitatea sarba ancheteaza pe toti liderii romani/vlahi din Timoc ducand o campanie permanenta de intimidare a populatiei, ca Serbia si-a batut joc de recensamantul romanilor/vlahilor din Timoc, facand presiuni inimaginabile asupra acestora pentru a nu-si declara identitatea, ca Serbia aplica romanilor/vlahilor din Timoc un regim asimilationist demn de evul mediu.

  Toate aceste cei doi le stiu si poate le spun si celorlati senatori. Si poate astfel Senatul Romaniei va spala rusinea facuta de Camera Deputatilor, Parlamentului Romaniei.

  Toate aceste le stie si Presedintele Basescu. Sau ar trebui sa le stie, in cazul in care baietii cu ochi albastri care faceau afaceri cu securistii sarbi nu controleaza in continuare fluxul informational legat de Serbia si adresat demnitarilor statului roman. Dupa rezultatul votului din Camera Deputatilor se pare ca acesti baieti, transformati in agenti de influenta ai Serbiei controleaza mult mai mult.

  Vom vedea in scurt timp daca tot ei controleaza si Senatul Romaniei! Ratificarea Acordului de Asociere al Serbiei la UE este singurul instrument coercitiv pe care Romania il are fata de Serbia. Este singurul element care poate schimba viata celor 300.000 de romani/vlahi din Timoc pe care de 200 de ani Serbia incearca sa-i asimileze. Daca din interese economice sau politice, daca din complicitati ascunse intre baietii cu ochii albastri de pe cele doua maluri ale Dunarii, statul roman va trada pe romanii timoceni, atunci acesti romani nu vor mai avea alta sansa decat cea oferita de exemplul altor comunitati din Serbia. Abia atunci statul roman va avea cu adevarat o problema!

  Sursa: Romanian Global News

  SHARE OR BOOKMARK THIS POST:
  facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  21.10.2011. 21:02

  Comments

  Acest articol n-are nici un comentariu.

  Comentează

  * = câmp obligatoriu

  :

  :

  :  Legături


  RGN Press

  tolerance.ro

  frunze.ro

  condei.ro

  catalincornea.ro

  dan tanasa

  atdr.ro

  stiribucuresti.blogspot.com

  pro-unire.blogspot.com

  bugeacul-romanesc.blogspot.com

  harghitaturism.blogspot.com

  covasnaturism.blogspot.com

  harghitanews.blogspot.com

  stiricovasna.blogspot.com
  miculdictator.blogspot.com

  infotineret.ro

  Casa Danielescu

  Festival Enescu
  publicatia cuvintenoi.ro
  Forumul International al Jurnalistilor Romani

  Fundatia Scrisul Romanesc
  Protopopiatul Dacia Ripensis
  Centrul de Studii pentru Resurse Romanesti
  Valea Timocului
  Comunitatea romanilor din Serbia

  romanii-din-bulgaria

  www.romedia.gr

  Publicatia Arcasul din Cernauti

  Radio Ucraina Internaţional

  Cernauti

  Bucovina de Nord

  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa
  Dincolo de Tisa

  Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Blogul românilor din Regiunea Cernăuți

  Micherechi

  www.foaia.hu

  evaiova.blogspot.com

  Stiri romanesti din Ungaria

  Basarabia Pamant Romanesc

  Desteapta-te Romane!

  Romani pentru romani
  Romani pentru romani

  Parohia Aita Mare

  Manastirea Sf. Ioan

  www.noiromanii.ro

  informatia harghitei

  Cuvantul Liber

  Condeiul Ardelean

  martiri romani

  forum harghita covasna mures
  www.saff.ro

  Metroul Greu

  Casa Danielescu-Cazare Tg JiuCasa Danielescu-Cazare Tg Jiu
  Romanii de langa noi blogspot Romanii de langa noi blogspot
  www.Catedrale.Cerc.Ro www.Catedrale.Cerc.Ro
  ZiuaNationala.RO ZiuaNationala.RO
  MiculDictator.blogspot
  Dincolo de Tisa Dincolo de Tisa
  www.Cernauti.ro www.Cernauti.ro
  BucovinaDeNord.RO BucovinaDeNord.RO
  www.Bucovina.net www.Bucovina.net
  www.Bukovina.ro www.Bukovina.ro
  Bucovina Forestiera Bucovina Forestiera
  Ziarul românesc Concordia Ziarul românesc Concordia
  Ziarul românesc Arcașul Ziarul românesc Arcașul
  Blog românesc în Cernăuți Blog românesc în Cernăuți
  Blogul românilor din Cernăuți Blogul românilor din Cernăuți
  Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei Clubul Românilor Maramureseni din Dreapta Tisei
  Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Cernăuţi Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Cernăuţi
  Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti
  Satul românesc Boian din regiunea Cernăuți Satul Boian, Cernăuți
  România Carnavalului România Carnavalului
  Gică Manole - istoric şi eseist Gică Manole - istoric şi eseist
  Alexandrina Cernov Alexandrina Cernov
   Constantin Chirilă Constantin Chirilă
  Cahuleanu Cahuleanu
  Utkonosovka/Erdek-Burnu, sat românesc regiunea Odesa Utkonosovka/Erdek-Burnu, sat românesc regiunea Odesa
  ocietatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, Cernăuţi Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, Cernăuţi
  Romanii din jurul Romaniei Romanii din jurul Romaniei
  Mitropolia Basarabiei Mitropolia Basarabiei
  Ghimpu.wordpress.com Ghimpu.wordpress.com
  RomaniiDinKazahstan RomaniiDinKazahstan
  Cele doua Tribalii Cele doua Tribalii
  ValeaTimocului.RO ValeaTimocului.RO
  www.Libertatea.rs www.Libertatea.rs
  Institutul de Cultura al Romnilor din Voivodina Institutul de Cultura al Romnilor din Voivodina
  Astra Romana blog Astra Romana blog
  Banatul Sarbesc blog Banatul Sarbesc blog
  Portal Banat Portal Banat
  Enciclopedia Banatului Enciclopedia Banatului
  Romanii din Serbia Romanii din Serbia
  www.radio-resita.ro www.radio-resita.ro
  Fundatia Scrisul Romanesc Fundatia Scrisul Romanesc
  Stiri din Bucuresti Stiri din Bucuresti
  Romanii din Ungaria Romanii din Ungaria
  Stiri romanesti in Ungaria Stiri romanesti in Ungaria
  Micherechi, Hu, sat românesc Micherechi, Hu, sat românesc
  Foaia Romaneasca Foaia Romaneasca
  Site fosta Asociatie a Studentilor Romani din Ungaria Site fosta Asociatie a Studentilor Romani din Ungaria
  Asociatia Interculturala de Tineret Romano-Maghiara Asociatia Interculturala de Tineret Romano-Maghiara
  Martiri Romani Martiri Romani
  Casa de copii Sfantul Iosif Casa de copii Sfantul Iosif
  CovasnaTurism.blogspot CovasnaTurism.blogspot
  HarghitaTurism.blogspot HarghitaTurism.blogspot
  www.PrintPoster.ro www.PrintPoster.ro
  www.Intorsura.Ro www.Intorsura.Ro
  www.Turismmontan.3x.ro www.Turismmontan.3x.ro
  StiriCovasna.blogspot.com StiriCovasna.blogspot.com
  HarghitaNews.blogspot.com HarghitaNews.blogspot.com
  Casa de copii Casa de copii "Sf.Iosif" Odorheiu Secuiesc
  EternulMaramures.RO EternulMaramures.RO
  FoaieNationala.RO FoaieNationala.RO
  Dacia-România Dacia-România
  Enciclopedia Dacică Enciclopedia Dacică
  www.Dacia.org www.Dacia.org
  www.pelasgia.org www.pelasgia.org
  ZiarulLumina.RO ZiarulLumina.RO
  Sport in Gorj .ro
  www.EastBike.Ro
  ABIT ABIT
  Free & demo software
  El Pais El Pais
  El Mundo El Mundo
  Le Monde Le Monde
  Liberation Liberation
  Le Figaro Le Figaro
  La Tribune La Tribune
  Veritasaga Veritasaga.ro
  ProARME ProARME.ro

 • Radio Vocea BASARABIEI
 • The Sun click here !
 • The Guardian click here !
 • TV-Links click here !
 • Reuters click here !
 • Live On-lineTV click here !
 • Liberation click here !